Каракачанов за ромите и двойния български стандарт

1
405
Добави коментар
Svarofski
Svarofski

В конкретния случай, както с предложението си да бъдат отнети помощите на цигани, които не искат да работят, както и с цялостната си визия за ромския етнос и неговия пласмент в социалните условия на българската държава, Красимир Каракачанов може би има сериозно право да заема своята откровена и решителна позиция. Ето един цитат от интервюто му в утринния блок на Нова телевизия: „Ако аз и г-н Виктор Николаев си вземем по едно 12-годишно момиченце и то роди от нас, ще влезем в затвора. Но иначе други не влизат. Не може да има две Българии.“ Дори критиците на вицепремиера Каракачанов да задават контра въпроса а защо той не роди от Виктор Николаев едно 12 годишно момиченце, въпреки анатомичния риск при толкова възрастно и едро новородено, ние все пак смятаме, че и други точки от становищата на Каракачанов не звучат неразумно…

„По-добре е да се подкрепяме, а не да се ревнуваме“, коментира в сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов относно позицията на НФСБ за разпространената от него концепция за ромския етнос. „Аз категорично съм против това България в 2025 година да изглежда по начин, при който да има едни хора, които могат само да правят деца. Не е въпросът кои жени са плодовити и кои не. Не можеш да правиш деца и да ги хвърляш на улицата. В Плевен например центърът е пълен в учебно време с едни ей такива дечурлига, които просят пари. За щастие още не са по родилните домове. И като ги попиташ защо не са на училище, те ти се смеят и бягат. И после българите ги било страх да правят деца“, заяви Каракачанов.

Министърът обясни какво е заложено в неговата концепция – задължително образование за абсолютно всички, добавки за семейства с две- три деца. „Какво е това да имаш 8 – 9 деца? Не можеш да ми се хвалиш, че си плодовит и да ги захвърляш тези деца по домове и улици“, заяви той. На въпрос как ще се плащат случаи, които не са спешни, а човекът е безработен, Красимир Каракачанов отговори, че има обществено полезен труд. „Не може някой да се напие в махалата, да му стане лошо, да викаш Спешна помощ и после да биеш медиците“, обясни той. 20 години се говори за интеграция. Милиарди се изхарчиха. Защо трябва да лицемерим и да се правим на луди?“, попита министърът. „Като си толкова загрижен за гетото, не може да ми се ходи с рокли и чанти за по 2000 лв. и от София от офисчето и на компютърчето да си прибираме хонорарчето“, заключи министърът.

Като че ли има право.