Огромен ръст в ежедневните транзакции на Биткойн

1
157
Добави коментар
cryptomaniabg
cryptomaniabg

Обемът на ежедневните транзакции на Биткойн се е увеличил до ниво от Януари 2018 година

Дневният обем на сделките с Биткойн (БТК) се е увеличи до нива, които не сме виждали от Януари 2018 г., след като БТК достигна $ 20 000. Някои индустриални играчи смятат, че това е знак за еволюцията на блокчейн мрежата и основите на криптовалутната индустрия.

Джеймсън Лоп, главен технически директор на “Bitcoin personal key security system” на Casa’s Bitcoin, е публикувал публикация, анализираща основните характеристики на Биткойн. В нея е твърдо заявено мнението му, че системата Блокчейн не е спирала да се подобрява и расте. В хода на своето изследване Лоп се занимава с различни източници и статистически измервания на растежа на Биткойн за 2018 г. 

Лоп пише:

„През последните няколко години в Bitcoin Core бяха внедрени различни подобрения в разпределението на блоковете и като се актуализират възлите, те се усещат. Има и нова високопроизводителна мрежа за ретранслация на миньори. “

Според него, по-високият брой на транзакции, подобрените алгоритми за таксите, SegWit и обработката на партидните транзакции са довели до по-ефективно използване на блокчейн и намаляване на конкуренцията за този оскъден ресурс както и таксите за транзакции.

Анализ

През 2018 г. процентът на транзакциите на Биткойн, които са изразходвали ресурсите на SegWit, се е увеличил вероятно от 10% до 40%, докато средният размер на транзакциите на БТК достигна 750 байта през Февруари и след това падна до 450 през четвъртото тримесечие на 2018 година. Това е резултат от по-широкото прилагане на SegWit.

През 2018 г. доминирането на пазара на БТК се върна на повече от 50%, след като падна до 32.5%.

„Броят на наличните възли не падна много в сравнение с обменния курс – предполагам, че хората, които управляват тези възли, са силно ангажирани с биткойните и / или ги използват за икономически цели, така че е малко вероятно те да затворят възела поради волатилността на обменния курс. “ – обяснява Лоп.

През ноември 2018 г. Антъни Помпиано заяви в своя блог, че основите на биткойн, като цената на транзакция и броя на транзакциите,които може да поема системата му са се развили в положителна посока. Помпиано подчерта седемте основни принципа на Биткойн, описващи увеличаването на броя на btc-портфейлите, както и увеличаването на броя на ежедневно потвърдените транзакции.

Всичко сочи в една посока скъпи приятели. Все по-малко на брой, оставащи свободни Биткойни, все повече транзакции, все по-голям спектър от варианти как да похарчим Биткойните си… Тепърва интересното предстои! 

 

 

Харесайте нашата страница във Фейсбук и ни последвайте в Twitter.

 

Related