Гъмов идва в Бургас с класиката на Кен Киси „Полет над кукувиче гнездо“

1
221
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

През март бургаската публика ще има възможността да гледа едно от култовите произведения на писателя Кен Киси – “Полет над кукувиче гнездо” през режисьорския поглед на Стефан Спасов. Продукцията е дело на ДТ “Гео Милев” – Стара Загора и е по драматизацията на Дейл Васерман. Авторите са почерпили вдъхновение и от едноименния култов филм на Милош Форман с Джак Никълсън в главната роля.

В ролята на Мак Мърфи ще влезе не друг, а Станимир Гъмов. Ще му партнират Диана Найденова като сестра Речид, Христофор Недков – Дейл Хардинг, Димитър Митев – Вожда Бромдън, Цветомир Черкезов – Били Бибит, Стефан Борисов – Мартини, Георги Райчев – Чезуик, Стефан Делев – доктор Спиви, Димитър Карамалаков – санитар Търкъл, Тодор Тодоров – санитар Уилямс, Жоро Райчев – санитар Уорън, Весела Петрова – сестра Флин, Светослава Иванова – Кенди Стар, Мария Пенчева – Сандра.

”Полет над кукувиче гнездо” е потресаваща история за живота в психиатрична клиника, в която медицинският персонал, под ръководството на Старшата сестра, съсипва волята на хората и ги принизява до безсмислено и болезнено подчинение под предлог, че ги лекува.

Скоро в това кукувиче гнездо обаче „кацва” новият пациент Мак Мърфи, принуден да се прави на психично болен, за да избегне затвора. Ненавиждащ лицемерието, първичен, скандален, похотлив комарджия, той подготвя бунт в болницата, който да промени всичко… Но Мак Мърфи  не знае колко струва свободата в свят, създаден за да смачка човешкия дух… 

”Полет над кукувиче гнездо” ще се играе отново на бургаска сцена благодарение на Маруся Русева и „Арт Ателие”, на 14 март, от 19 ч. в НХК. Билети можете да закупите на касата на НХК и на тел. 0894/898-098.