Ново приложение се грижи за здравето ни

4
314
Добави коментар
TourismBG
TourismBG

Приложение ни информира опасни ли са храните, напитките и козметиката, които купуваме

Ново, революционно приложение, наречено „Ingredio“, наскоро бе разработено от инженера по химикали Зои Курния и нейната стартираща компания в Гърция.

Приложението се грижи за здравето като информира потребителите дали продуктите, които консумират са вредни. То сканира веществата съдържащи се в козметика, напитки и храни.

Приложението е много лесно за използване и резултатите се появяват незабавно. То сканира етикета на съставките и информира потребителя за възможните рискове от химикалите, които продуктът съдържа.

Говорейки с гръцкия вестник „Катимерини“, Курния заяви, че „все повече потребители изразяват такива притеснения.“

Изследователят казва, че поради „дългите, неизвестни химични наименования и кодификацията на съставките, те не могат да разпознаят какво е безопасно. Не разбират какво е потенциално токсично, алергизиращо или не”. Така, поради липса на нагледна информация, не може да положим необходимите грижи за здравето ни.

Цялата информация и данни, които приложението „Ingredio“ използва за информиране на потребителите, идват от Европейската комисия, Световната здравна организация и Американските национални здравни институти.

Курния завършва Университета в Атина със специалност химия. По-късно тя завършва докторантура в университета в Хайделберг в Германия.

Приложението може да свалите от Google Play

Още любопитни статии: