Пространство – интериор и екстериор

8
192
Добави коментар
kracimira
kracimira

      1. Пространството в сградите и тяхното разпределение

      Много важно условие за самата сграда според консултантите на строителна фирма МД-90  е и разпределението на т.нар. пространствени нужди, които включват все пак и всички съпътстващи елементи като качество на светлина и нейният преход от естествена към изкуствена, мащабите и тяхното преминаване през различните помещения, подходящото съчетание на цветове и форми, в които трябва да се съчетаят успешно баланса и симетрията в едно.

 

      Така например би се получило дискомфорт,  ако не притежават така нужния преход от едно място в друго. Друг проблем би бил тяхното уеднаквяване като цветове, вид и материали и по този начин ще се получи пълно обезличаване на интериора или екстериора на къщата.  Затова функционалността и естетиката трябва да да се преплитат и създават тази уникалност на пространствата в помещенията на сградата. Интериор и екстериор в една цялостна нишка, която да ги обединява и създава един стил и пространствено излъчване.

    Последното, което също не трябва да бъде пренебрегвано е околната среда, където е разположена сградата, тъй като психологически хората се влияят от тези формалности.  Къщата и средата трябва да имат съвместимост и да се обединяват като стил и усещане.  Не може сграда в градска среда да излъчва спокойствието и непринудеността на една къща сред природата на село да речем.

    Повече за нашите услуги в областта на строителството и строежа на къщи, на сайта и блога на строителна фирма МД-90 за Варна и област –  www.md90.biz

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…