Уникални животни албиноси

211
Добави коментар
Segmadis
Segmadis

– October 26, 2009Публикувано в: Природа

17 Flares

17 Flares

×

Както има албиноси при хората, също така има и при животните, колкото и странно да ни звучи. Всъщност много от животните, които харесваме или не са точно такива, нека видим някои от тях.

Алигатор Албинос

Сигурно не са малко хората, които са гледали филмът с това име. За незапознатите става дума за човек, който е един вид уникален също като тези животни. Оказва се, че от близо 2 милиона алигатори на територията на САЩ само 40 от тях са албиноси, което си е доста нисък процент както и да го смятаме.

Жаби албиноси

Колкото и странно да звучи има и такива жаби и се оказва, че те никак не са слабо разпространени, напротив в природата сравнително често може да бъде срещната такава жаба.

Кенгуру албинос

Това е едно изключително рядко създание, което се среща главно в Австралийските зоопаркове. Всеки ден природозащитници правят сянка на тези животни за да не получат слънчеви изгаряния.

Пингвин албинос

Шансът това да се случи е около 1 на милион, което практически е почти невъзможен такъв. Пиленцето е било излюпено в зоопаркът на Бристол и е кръстено “Снежинка”

Катерица албинос

Само 10 на милион катерици се раждат албиноси като техният живот е сравнително кратък, защото поради очевидната им липса на маскировка са лесно видими и от хищници и от плячка.

Кит албинос

Сигурно всички знаят историята за Моби Дик. Всъщност такова животно наистина има.  Китът на снимката е кръстен “Моби” и за пръв път е бил забелязан през 90-те години. След това е бил забелязан около 30 пъти. От десетилетия това е първият такъв кит, но са документирани и други такива случаи.

Neshtoto.com