Крайова – Магията на Олтения

1
155
Добави коментар
gptravelbg
gptravelbg

ПРОГРАМА

Дата: 13.04.2019

Престой: Двудневна

Цена: 115 лв.

1 ден София – Крайова – Калафат – Видин
Отпътуване от гр. София в 06:30 ч., по маршрут: София – Видин – Крайова. Пристигане в гр. Крайова. Пешеходна обиколка на града, по време на която се разглеждат красивият площад „Михай Витязул“ с пеещите фонтани, преминава се покрай Арт музея, музея на Олтения, съставен от три различни сгради, които представят природонаучни, археологически и етнографски експонати, катедралата „Свети Димитър“ и други. Свободно време за обяд и разходка. Посещение на четвъртия по големина градски парк в Европа, Николае Романеску. Свободно време за разходка. Отпътуване за Калафат. Възможност за разходка и шопинг в центъра на града. Отпътуване за Видин. Настаняване в хотел *** – гр. Видин. Вечеря. Нощувка.

2 ден Видин – София
Закуска. Панорамна обиколка на гр. Видин. Градът изгражда своя облик в продължение на две хилядолетия, поради това е сложна смесица от различни исторически епохи. Посещение на най-известната забележителност на старопрестолния град, средновековната крепост „Баба Вида“ – единствената изцяло запазена в страната /Х век/. Свободно време за разходка и обяд. Възможност да се разходите в Крайдунавският парк, една от най-красивите крайдунавски градини по поречието на р.Дунав, да посетите Кръстата казарма, Турският конак, където сега се помещава регионалния Исторически музей, Катедрален храм Св. Димитър, който е третият по височина храм в България и паметник на културата с национално значение, Джамията и библиотеката на Осман Пазвантоглу, Еврейската Синагога, построена през 1894 г. Отпътуване за гр. София. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на Видин;

Пешеходна обиколка на Крайова;

Посещение на Калафат;

Панорамна обиколка на Видин;

Гранични и магистрални такси;

Екскурзоводско обслужване;

Мед. застраховка на ЗАД „Армеец“ с асистанс с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

Разходи от личен характер;

Приблизителни входни такси за посещаваните обекти:

     – Музей-крепост „Баба Вида“ – 4 лв.
     – Видин – Исторически музей – 4 лв.

Застраховка – Отмяна на пътуване – от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

Дете до 12 г., настанено в стая с двама възрастни на доп. легло –  минус 20 лв.
 

Доплащане:

Настаняване в единична стая – плюс 20 лв.

Забележки:

Минимален брой туристи: 40 човека;

Необходим депозит при резервация : 50% от пакетната цена;

Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;

Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;

Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;

Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:           
Необходими документи:

Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;

За Румъния няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 7500180000372/05.11.2018 на „Групама Застраховане“ ЕАД – гр. София, бул. „Цариградско шосе“ № 47 А, ЕИК BG131421443, тел. +359 2 904 64 00
Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Армеец“.