Проучване посочи климатичните промени като най-голямата международна заплаха

1
172
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Проучване на американския изследователски център “Pew” посочи климатичните промени като най-голямата международна заплаха. В топ 3 на опасностите в глобален план се нареждат още тероризмът и киберпрестъпността.

Изследването е проведено през пролетта на 2018-а година. 13 от всички 26 страни, в които е реализирано проучването, посочват промените в климата като най-голяма заплаха. 8 пък са посочили като сериозна опасност тероризма и по-специално терористичните действия, организирани от групировката Ислямска държава. В това число влизат Франция, Русия, Индонезия и Нигерия.

Четири страни, включително САЩ и Япония, са определили като топ заплаха кибератаките, организирани от чужбина. Любопитна е позицията на Полша, където общото мнение е, че най-голяма опасност за страната представлява руското влияние.

Отделните страни са посочили като осезаема заплаха ядрената програма на Северна Корея, както и състоянието на световната икономика. В 10 от страните, в които е реализирано допитването, съществува страх от икономическата и политическата мощ на САЩ.