Креатин Монохидрат

2
206
Добави коментар
brandomani
brandomani

Креатин монохидратът е най-популярната и използвана от спортистите и активно трениращите хора форма на креатина. Какво обаче се крие зад същността на понятието „монохидрат“? Тази форма се усвоява най-бързо и лесно от човешкия организъм, носейки му съответните полезни свойства и функции. Започвайки от увеличаването на мускулната маса и стигайки до още редица преимущества и здравословни ползи. По-надолу в текста ще поговорим малко повече за здравословните ползи на креатин монохидрата. В допълнение, ще ви представим някои от специалните предложения от каталога на Ready for life от категория „Креатин монохидрат“.

 

 

Кои са ползите на креатин монохидрата за човешкото тяло и организъм?

 

Креатин монохидрат – най-доброто решение за вас

Разбира се, както вече казахме, най-популярната функция на креатин монохидрата се отнася именно до растежа на мускулите и цялостното покачване на мускулната маса. В същото време обаче той е често използван и за топене на мазнини, повишаване на физическата сила и издръжливост, както и намаляване на времето за възстановяване след тренировки. В следващите редове ще получите информация за всяко едно от споменатите полезни свойства на креатин монохидрата.

 

креатин монохидрат: покачване на мускулна маса – с тази цел креатин монохидратът се употребява както от професионални спортисти, така и от хора, които тренират активно във фитнес залата. Научно доказано е, че в съчетание със здравословно хранене и редовни физически упражнения, креатин монохидратът води до значителни резултати във връзка с покачването на мускулната маса и здравината на самите мускули. Редица специалисти съветват ако се търси максимален ефект в това отношение, да се комбинира приемът на креатин монохидрат с такъв на глутамин и суроватъчен протеин.
креатин монохидрат: повишаване на издръжливостта – още едно свойство на креатин монохидрата, пряко свързано с развитието на мускулите и подобряването на цялостната физическа форма на човека. Креатин монохидратът стимулира процесите по освобождаване на енергия в организма. Което означава, че вследствие на приемането му ще повишите своята издръжливост и съответно ще можете да тренирате по-дълго в залата, стремейки се към постигане на желаните резултати.
креатин монохидрат: топене на мазнини – креатин монохидратът също така е подходящ избор за вас, ако сте решили да освободите своето тяло от излишните мазнини. Дори минимални дози от креатин монохидрата биха ви били полезни за тази цел. Разбира се, не трябва да се отпускате и да разчитате само и единствено на приемането му под формата на хранителни добавки. Както при покачването на мускулна маса, така и при топенето на мазнини, креатин монохидратът е нужно да бъде съчетан с адекватни тренировъчни програми и хранителни режими.  
креатин монохидрат: намаляване времето за възстановяване – понякога възстановителният период след интензивни тренировки във фитнес залата може да е доста дълъг и неприятен. Всичко зависи от моментната физическа форма на човека и развитието на неговата мускулна система. Креатин монохидратът ще ви помогне доста през този период, като намали времето за възстановяване, както и изпитваните болки. За подобни цели е възможно да комбинирате креатин монохидрата със суроватъчен протеин и аминокиселини с разклонена верига (т.нар. BCAA).

 

 

 

Има ли странични ефекти употребата на креатин монохидрат? 

Множество изследвания са доказали, че креатин монохидратът няма никакви странични ефекти, когато се приема в нормални условия. Какво означава „нормални условия“? От една страна съответният човек да няма сериозни здравословни проблеми, а от друга – да спазва препоръчителните дози на прием. По принцип сред изключително малкото противопоказания за употребата на креатин монохидрат са бъбречните проблеми и заболявания. Ако понастоящем имате такива или пък в миналото сте страдали от тях, трябва да се консултирате с лекар относно потенциалното приемане на креатин монохидрат.   

 

 

Хранителните добавки от каталога на Ready for life  

В каталога на Ready for life ще откриете богата и разнообразна гама от хранителни добавки с креатин монохидрат. Освен че притежават изключително високо качество, въпросните хранителни добавки с креатин монохидрат се предлагат на конкурентни и изгодни за клиента цени. Ето специалните ни предложения от категория „Креатин монохидрат“:

 

Myprotein Creatine Monohydrate Powder –  започваме с този продукт с креатин монохидрат, който е част от престижната марка Myprotein. Myprotein Creatine Monohydrate Powder е идеален избор за всеки бодибилдър или просто човек, трениращ активно във фитнес залата. Той ефективно повишава нивата на АТФ, подпомага изграждането на чиста мускулна маса и увеличава силата и издръжливостта. Обърнете внимание на начина на употреба на въпросния креатин мон
изваяно тяло с помощта на креатин монохидрат
охидрат на Myprotein. 5г. от него се разтварят във вода и разбиват в шейкър, като дозата се приема 1 или 2 пъти дневно. След редовен прием на Myprotein Creatine Monohydrate Powder за период от 8 седмици задължително трябва да се направи почивка.
Battery Nutrition Creatine – Battery Nutrition Creatine има редица преимущества за активно трениращите хора. Той спомага за покачване на чистата мускулна маса, подобряване производителността на тренировката, както и повишаване на силата и мощта. В допълнение, този продукт с креатин монохидрат носи терапевтични ползи, включително предотвратяване на изчерпване на ATP, стимулиране синтеза на протеини и увеличаване на клетъчните обеми. Приема се по 1 чаена лъжичка (5г) след тренировка, като въпросното съдържание се разтваря в 240 мл вода или напитка, която харесвате. 
Blade Sport Creatine –  продукт, предлагащ ви 100% чиста форма на креатин монохидрат. Подходящ за всички занимаващи се със спорт и тренировки във фитнеса. Blade Sport Creatine повишава нивата на АТФ, подпомага изграждането на чиста мускулна маса и доказано увеличава силата и издръжливостта. Начинът на прием зависи от това дали провеждате тренировки през съответния ден. По принцип се приемат по 1 доза (5г) сутрин преди закуска и след тренировка. В нетренировъчни дни са препоръчителни отново 1 доза сутрин и 1 доза следобяд между храненията. След като редовно сте приемали този продукт с креатин монохидрат в продължение на 4 седмици, трябва да направите почивка от него за 3-4 седмици.
 Prozis Creatine Monohydrate – редица проучвания показват положителния ефект, който има Prozis Creatine Monohydrate по отношение на спортните резултати и резултатите от редовните тренировки във фитнеса.Той ефективно повишава както чистата мускулна маса, така и силата и издръжливостта на човека. Стандартната доза на продукта с креатин монохидрат е 5г. Тази доза се разтваря във вода или сок и разбива в шейкър. На ден се приемат 1 или 2 дози, като след 8 седмици редовен прием задължително трябва да направите поне 3 седмици почивка. 

Кои са ползите на креатин монохидрата за човешкото тяло и организъм?

Има ли странични ефекти употребата на креатин монохидрат?

Хранителните добавки от каталога на Ready for life