Marvel ни изненадаха с любопитен ретро сайт

1
178
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

За да промотират своя филм Captain Marvel, от компанията създадоха интересен ретро сайт.

Следващата голяма продукция от вселената на Marvel е филмът Captain Marvel. За разлика от повечето съвременни филми за супер герои, действието тук се развива през 1990г. В духа на годините, компанията пусна уебсайт, който отговаря на времевата рамка, връщайки се към уеб дизайна на епохата, пълен със съответните анимации, шрифтове и цветове.

Резултатът е абсолютно възхитителен. Уебсайтът се впуска в носталгията на 90-те години, която струи и от трейлърите. Включени са голям брой популярни компоненти, като произволни анимации, сложно редактиране на снимки, HTML рамки, ярко оцветени шрифтове, и разбира се, книга за гости и интересни игри. Тази, която ме забавлява най-много е играта, в която познаваш дали определен човек е наистина човек. Разбира се, Капитан Марвел те поздравява ако вземеш правилно решение. 

 

Из интернет, имаше оплаквания, че сайтът зарежда изключително бавно, което не е приятен тип носталгия. Едно от тях беше на редакторът на The Verge Dieter Bohn в Twitter.

It clocks in at 10.0MB. TEN MEGABYTES. In 1995 the fastest widely available modem was 28.8k.Imagine the download time. No, don’t. pic.twitter.com/0lTr3Tv6SQ
— Dieter Bohn (@backlon) February 9, 2019

Лично на мен, сайтът ми направи приятно впечатление и от потребителска гледна точна работеше добре (като разбира се изключим, че това си е сайт от преди 20 години). 

Тези подробности няма как да повлияят и на вашето положително преживяване на сайта. Страниците са замислени изключително приятно, умно и разбира се напомнят за старите сайтове. Ако Marvel бяха пуснали филма в 90-те, сайтът му щеше да изглежда точно така. Ако не ми вярвате, вижте сайта на Space Jam. 

One month until Marvel Studios’ #CaptainMarvel. See the film in theaters March 8. Get tickets now: https://t.co/siieRjKIgz pic.twitter.com/vrjlRHxF8S
— Captain Marvel (@captainmarvel) February 8, 2019

Харесва ми, когато комапаниите излизат с креативни идеи с които да промотират продуктите си. Неотдавна Разбивачът Ралф, разби интернет и влезе във Fortnite, а това е само една от забавните и интересни рекламни хрумки напоследък. 

Captain Marvel е един от най-очакваните филми напоследък. За мен, той е още по-интересен не само заради епохата, но и защото е първи филм.  Какво друго чакаме през годината, разберете тук. 

Източници: Captain Marvel, The verge