Бургас отново ще отбележи Деня на влюбените с Антиспин кампания

2
260
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

И тази година Бургас отново ще отбележи Деня на влюбените с Антиспин кампания. Тя ще премине под мотото “Узнай своя статус“, съобщават от РЗИ. Кампанията отново ще включва разпространение на листовки и информационни материали, както и безплатно анонимно консултиране.

Ето и програмата:

от 09:00 – 16:00 часа ще се  предоставят на гражданите услуги по доброволно и анонимно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН с бърз тест във вирусологичната лаборатория и в КАБКИС на Регионална здравна инспекция, намиращ се на ул. „Александровска“ №120, ет. 1, каб. 102;

от 09:30ч. до 16:00ч служители на РЗИ-Бургас, екипи обучители на връстници на техните съученици и учители ще раздават здравно-информационни материали, предпазни средства и червени лентички.  по бургаските училища. Паралелно ще се провеждат лекции, беседи, дискусии и прожекция на филм „Ти гониш“. През целия ден доброволци от БМЧК, Общински младежки клуб „J.J.Cool A“ и служители на РЗИ-Бургас ще раздават ЗИМ, кондоми и валентинки по бургаските кафенета и нощни заведения.

По случай „Ден на влюбените“ беше проведено и анкетно проучване по HIV/ СПИН на ученици от гр. Бургас в 4 УВЗ – ПГЕЕ „Константин Фотинов“, ПГРЕ „Г.С. Раковски“, СУ „Иван Вазов“ и ППМГ „Акад. Н. Обрешков“.