Крокодилът напуска своето емблематично място

1
137
Добави коментар
svetla58
svetla58

Lacoste пуска изцяло нова поло колекция в ограничено издание, където застрашените видове животни заемат мястото на прочутия крокодил.

За първи път в историята си модната марка Lacoste промени логото си и замени известния крокодил с десет застрашени вида, изправени пред непосредствена заплаха от изчезване.

Все повече животни на планетата влизат в списъка с изчезващи видове. Популациите на едни от най-ценните животински видове са стигнали своя критичен минимум. Все повече брандове в модната индустрия дават своя дан за устойчивото развитие на нашата планета и предприемат сериозни мерки в редукцията на животински продукти в изделията си или пък се опитват да насочат общественото внимание към проблема.

Френският бранд Lacoste също поде сериозна кампания с цел опазване на 10 от най-застрашените от изчезване животни. Начинът, по който избра да го направи комбинира две в едно каузата, без да обезличава запазената марка.

В колаборативно споразумеие със SOS (Save Our Species) двете известни имена в световен социален план създадоха проект, който доведе до феноменални резултати. На пазара бе пусната лимитирана серия поло-тениски с марката Lacoste, чийто крокодил бе заменен от десетте животни, които са на изчезване – калифорнийски кондор, суматрански тигър, игуана анегада , саолата, вакитата, бурманската костенурка, явански носорог, гибонът Чао-вит, какапу и северен лемур. Най-интересното е, че логото остава все така лесно разпознаваемо, защото всяко едно животно е извезано в същия цвят и стил на бридерия като световно известния крокодил.

Броят на произведените поло-тениски за всяка серия съответства на останалите живи организми от дадената популацията в дивата природа. Само срещу 185 долара за бройка, за няколко дни целият lineup от 1775 бройки бе продаден! Парите от всяка продажба ще бъдат дарени за опазване на съответния вид.
Чрез закупуването на блуза от серията, автоматично участвате в подпомагането на IUCN и Lacoste в борбата за опазване на дивата природа по целия свят.

Lacoste x Save Our Species ПРОДАДЕНО!

Оригиналното бродирано лого на крокодила, изобретено от Робърт Джордж през 1936 г., едва се е променило през 82-те години на своето съществуване и никога преди не е било замествано от друго животно. Крокодилът е препратка към прякора на създателя на марката Рене Лакост „алигаторът“, спечелен за упоритостта му на тенис корта.

Договорът на Lacoste с IUCN и SOS (Save Our Species) е за три години и вече нямаме търпение да видим следващата оригинална инициатива на креативните екипи на фирмите.

Редактор: Марина Делева