Екскурзия до Кападокия с Директен Полет от Варна

29
506
Добави коментар
DSTours
DSTours

Самолетна Екскурзия до Кападокия от Варна 

08.10.2019; 15.10.2019; 22.10.2019 г.

 

 

 

 

 

► Чартърен полет Варна – Анталия – Варна;

► 7 Нощувки в хотели 3/4*: 1 в Коня и 3 в Кападокия със закуски и вечери + 3 в района на Анталия на all inclusive;

► Дати на тръгване: 08.10.2019; 15.10.2019; 22.10.2019 г.;

► Възможност за допълнителни екскурзии;

► Ранни записвания до 31/01/2019 г.

 

 

 

 Екскурзия до Кападокия – програма:

 

 

1 Ден: Отпътуване от Варна за Анталия с чартърен полет в 08:30ч. Пристигане на летището, посрещане от екскурзовода и отпътуване с автобус за Коня. Разглеждане на основните забележителности с екскурзовод: мавзолея на Мевляна, гробницата на Руми, джамията на големия събеседник и учител на Мевляна – Шемс от Тебриз, медресето Каратай. Настаняване в хотел „Ney“ 3* /или подобен/, вечеря и нощувка.

 

2 Ден: След закуска освобождаване на стаите и отпътуване за Кападокия с разглеждане на „долината на любовта“ и фото пауза при уникалните скални феномени. Посещение на долината Дербент (розовата долина) и на местността „Пашабаа“ („долината на Симеон)“. Свободно време за обяд (допълнително заплащане). Пристигане в Кападокия, настаняване в хотел „Tassaray“ 4* /или подобен/ и вечеря. Възможност за организиране на тематична вечер с ориенталски танци (допълнително заплащане). Нощувка.

 

3 Ден: Закуска в хотела и туристическа програма в Кападокия: древния град Каймаклъ, град Ючхисар, националния парк Гьореме с манастирския комплекс. Следва посещение на долината на приказните комини Зелве и представяне на автентични местни занаяти в традиционно грънчарско ателие. Прибиране в хотела, вечеря и нощувка.

 

4 Ден: Закуска в хотела или по желание рано сутринта по изгрев полет с балон над скалните феномени на Кападокия (продължителност около 45 – 50 мин.). Връщане в хотела и свободен ден за почивка. Вечеря и нощувка.

 

5 Ден: След закуска отпътуване за Анталия. Пристигане и настаняване в хотел „Kemal Bay“ 4* /или подобен/, вечеря и нощувка.

 

6 Ден: Закуска и свободно време за плаж и почивка в Анталия. Възможност за допълнителни екскурзии на място. Вечеря и нощувка в хотела.

 

7 Ден: Закуска и възможност за допълнителна екскурзия до античния град в Сиде и водопадите в Манавгат. Вечеря и нощувка.

 

8 Ден: След закуска освобождаване на стаите и трансфер до летището на Анталия за чартърен полет за Варна. Пристигане в 12:40 ч. на обяд.

 

 

Пакетната цена от 702 лв. е на човек, настанен в двойна стая в посочените в програмата хотели и важи за ранни записвания. За подробна информация и резервации, свържете се с офисите на Ди Ес Турс във Варна или Бургас! 

 

 

Цената включва:

 

– Чартърен полет Варна – Анталия – Варна с включени летищни такси;

– Tрансфери летище – хотел – летище;

– Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут;

– 7 Нощувки: 1 със закуска и вечеря в Коня в хотел NEY 3*; 3 със закуска и вечеря в Кападокия в хотел TASSARAY 4*; и 3 нощувки на база ол инклузив в района на Анталия в хотел KEMAL BAY 4* /или подобни/. Концепцията All inclusive се определя индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги. 

– Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро (за лица до 65 г.);

– Екскурзоводско обслужване в Анталия, Коня и Кападокия от местен лицензиран екскурзовод на български език;

– Туристическа програма в Кападокия и Коня с екскурзовод на български език;

– Изпращане от представител на TО на летище Варна.

 

 

  Цената не включва:

 

 

– Разходи от личен характер и бакшиши; 

– Горривни такси – ако има такива се заплащат задължително;

– Допълнителни екскурзии и посещения на туристически и др. обекти:

– Посещение на атракционно ориенталско заведение в Кападокия с богата музикална програма и напитки (без лимит местно производство)– 25 евро;

– Полет с балон над Кападокия с лицензирана местна компания, с включени лека закуска преди полета, сертификат и чаша шампанско – 140 евро;

– Екскурзия до Сиде и Манавгат – 50 евро. 

 

 

 

 

Ориентировачни цени за входни такси на музеите и обектите по програмата:

  • Крепостта Ючхисар – 8 турски лири  • Национален парк Гьореме – 45 турски лири  • Долината Зелве – 15 турски лири  • Древния град Каймаклъ – 40 турски лири  • Гробницата на Мевляна, Коня – без входна такса  • Медресето Каратай в Коня – 6 турски лири 

 

* Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат на място на представителя на фирмата партньор. Минимален брой участници за провеждането на допълнителните екскурзии и посещения на туристическите обекти: 20 човека.

* Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 40 човека. Групата се потвърждава 20 дни преди отпътуване.

* Туроператорът си запазва правото да промени часа на тръгване и превозвача, при настъпване на обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля. 

 

 

 

 

 

Информация за полетите: 

 

BUC539: Варна 08:30 – Анталия 10:00

BUC540:  Анталия 10:50 – Варна 12:40                                                    

Авиокомпания: Bulgarian Air Charter

Тип самолет: MD 82

 

 

 

 

Мнение на турагента:

 

Кападокия е един от символите на Турция и място, което задължително трябва да се посети. Местността е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Скалните образувания привличат голям брой туристи. Директният чартърен полет от Варна, както разглеждането на Коня и Кападокия в комбинация с ол-инклузив почивка в Анталия са основните предимства на програмата.