Френски кмет въведе глоба за „непрестанно лаене на куче“

1
113
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Френски кмет въведе глоба за “непрестанно лаене на куче”. Стопаните във Фокиер рискуват да дължат 68 евро на администрацията, ако домашният им любимец е прекалено шумен, предава ВВС.

Забраната имала за цел да ограничи “денонощния лай на кучетата, който правел живота в градчето непоносим”, обясни градоначалникът Жан-Пиер Естиен. На критиките, отправени към него от природозащитници и стопани, той отвръща с уверението, че глобата не означавала забрана за отглеждането на кучета, а санкция за стопаните, които не възпитават правилно питомците си.

В заповедта на Естиен било разписано, че се забранява заключването на кучета сами в затворени пространства, без стопанин, който да предотврати лаенето. Шумните и твърде емоционални домашни любимци пък трябвало да бъдат държани у дома, за да не нарушават спокойствието на останалите жители на градчето. Нарушителите щели да получават глоба за всеки подаден срещу тях сигнал.

Новата заповед е резултат от локален проблем с жена, която притежавала няколко кучета, които не спирали да лаят. Съседите й се оплаквали, че животните били напълно неукротими и оставени без контрол.