От Франция с любов – баретата

1
147
Добави коментар
svetla58
svetla58

Едно от най-хубавите неща на модата е, че тя има способността да си краде отвсякъде по нещо и то каквото си пожелае. От военните си крадем панталони, блейзери и пагони. От конната езда си взимаме буфона. От Мексико – макси диплите и шарените цветове в полите. От геометрията – полата молив, а от Франция – баретите. Те са класическа тенденция с шикозен и модерен привкус. Френската мода винаги е била с грандиозна репутация. Въпреки че носят в себе си фина изтънченост на романтична Франция, се оказва, че тази килната шапчица се хармонизира много добре с всякакъв стил.

Можете да я комбинирате абсолютно с каквото си пожелаете – в casual аутфит за разходка в парка, в trendy комбинация за мотаене в МОЛа или на кафе с fashion дружките. Може пък и да смаете всички, появявайки се с шикозна барета на някое изтънчено вечерно парти, а на следващия ден да отидете с нея в офиса.

Явно не само ние сме уловили тънката пътечка на новия тренд, по която е поела смелата баретка, защото списъкът с имена на знаменитости, които заложиха на френската шапка не може да се побере само в една страница. Риана, Cardi B, Белла Хадид, Кейт Мидълтън, Кара Делевин, Уини Харлоу, Beyoncé, Рита Ора и много други избраха да си придадат френска глазура за изтънченост.

Знаем, че не всеки обича да носи шапки, а и не всеки обича да носи точно този модел, но това определено е тенденция, към която можем да се приспособим. Има, обаче, някои ключови неща, които трябва да се вземат под внимание.

Едно от тях е как точно да носите баретата на главата си? Килната напред, опъната назад, бухнала нагоре или наклонена вляво или вдясно. Ами няма категоричен отговор на този въпрос. Единственото, в което можем да бъдем категорични е, че трябва да си вземете по-голям размер, защото стегната барета води до дискомфорт и неприятен сърбеж на главата.

Другата препоръчителна насока е да не прибирате цялата си коса под баретата. НЕДЕЙТЕ! Рамкирайте лицето си, като оставите кичурите коса да падат естествено около него. Поставете баретата на инч или два от линията на косата.

Не я слагайте директно отгоре. Центрирайте ръба и я дръпнете леко назад. Същото можете да сторите и настрани.

Просто бъдете смели и експериментирайте с ъгли, форми, позиции и килвания. Пробвайте различни варианти, вижте коя позиция ще пасне най-добре на вашата форма на лицето.

Ако усещате, че се изплъзва от главата ви, захванете шапката с няколко малки невидими фиби отвътре, за да не се притеснявате.

Какъв да е стилът на вашата барета? В момента има такова разнообразие, че реално е трудно да се спрете само на един конкретен вариант.

 

Капси, перли, мъниста, бродерии, 3D цветни лехи, ярки лозунги, брошки, пискюли и какво ли още не. Най-простият стил си остава класическата филцова вълна, която се комбинира с почти всичко.

Тенденцията сред звездите обаче е черна кожа или винил.

За вашия стил е важна цветовата вариативност. Заложете на нея, така ще разнообразите и най-скучните си дрехи.

Казахме ли ви? – С каквото пожелаете! Très chic!

Редактор: Марина Делева