Лудогорец катастрофира срещу последния Верея

1
413
Добави коментар
sapa84
sapa84

Шампионите на България от Разград започнаха втората част на сезона в родното първенство с изумителен провал, след като не успяха да отбележат гол на опашкаря Верея и така двубоя на “Трейс Арена“ завърши с нулево реми.

Поражението на Лудогорец ще позволи на преследващите ги столични грандове ЦСКА и Левски да намалят разстоянието до първото място, което сега е седем точки за “Армейците“ и 11 за “Сините“, но и двата отбора предстои да изиграят своите срещи от 21-ия кръг на първенството през уикенда.

“Орлите“ не успяха да се възползват от редица стопроцентови ситуации за отбелязване на гол в двубоя, след като вратарят на старозагорци Генадий Генев направи изключителен мач и донесе точката на отбора си. След почивката, Клаудио Кешеру все пак успя да вкара топката в мрежата зад Генев, но голът правилно бе отменен заради положение “офсайд“ на румънеца.

Натанаел остава извън групата на Антони Здравков, а наставникът избра вместо него да стартира Недялков, докато в сърцето на защитата пусна Моци и Форстър. Любопитен момент в състава на домакините бе, че в техните редици имаше точно нула футболисти от България. За тях дебютира и новия им треньор – Олександър Савидов от Украйна – но в официалните документи на двубоя като наставник бе записан Иван Вутов поради причината, че Савидов все още няма необходимия лиценз.

Лудогорец не спря нито за момент да подлага Верея под натиск, но това не доведе до желания резултат. Най-близо до гола бе бразилецът Марселиньо, в чиито крака топката се озова след изпълнение на корнер, но той не успя да реагира адекватно на време и насочи топката над останалата незащитена врата от около два метра разстояние.

Шампионите ще се надяват на по-добро представяне в следващия кръг, когато приемат Ботев Пловдив. Те ще се надяват и основният догонващ отбор ЦСКА, както и Левски, да не успеят да намалят преднината им. “Червените“ играят утре на “Тича“ от 15:00 ч., а “Сините“ ще посрещнат Локомотив Пловдив в неделя от 17:30 ч.

Лудогорец катастрофира срещу последния Верея

5 (100%) 5 гласа