Пистата в Банско е в перфектно състояние за световната купа

1
117
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

След по-малко от седмица световната купа по ски алпийски дисциплини при мъжете „акостира“ отново в Банско.

Планинският курорт е в трескава подготовка както на трасетата, логистиката, така и за посрещането на най-добрите скиори на планетата, и на хиляди гости.

„Цялото трасе е вече готово. Онзи ден имаше нов сняг от около 25 сантиметра и то след като пистата вече беше готова. Наложи се да бъде избутан настрани. Всеки един снеговалеж предизвиква избутване, тъй като трасето трябва да остане така както е подготвено. Не трябва да е много твърдо. Минимум 60-70 сантиметра от повърхността надолу трябва да има твърдост – това е изискване на Международната федерация. Аз лично  днес се пуснах по тази писта и мога да кажа, че е в перфектно състояние“, това заяви с маркетинг директора на дружеството- концесионер на ски зоната в Банско Иван Обрейков пред БНР.

„Който има билет ще може да ползва шатълите до Бъндеришка поляна или кабината. Коли няма да се допускат за да не се задръсти пътя. Ще вървят само шатъли. Трибуната е почти готова. Палатката  също е готова. Днес пристига италианския ПТС, който ще предава състезанията за цял свят“, допълни Обрейков.