Пъмп Систем – Независима система за водоснабдяване

2
170
Добави коментар
pumpsystem
pumpsystem

След приключване на сондажния отвор и постигнати нужните хидродинамични характеристики, трябва да изберем правилната помпа за вашите нужди. Помпите Wilo, предназначени за индивидуално водоснабдяване, могат да бъдат разделени в две големи групи: повърхностни и потопяеми. Повърхностните помпи се монтират извън сондажния отвор и се съединяват с него чрез тръбопровод.

Потопяемите се монтират непосредствено в сондажния отвор(кладенец).

Главният фактор при избора на помпа е дълбочината и характерът на водоизточника. Общото правило е: до дълбочина 8 м може да се използва повърхностна помпа, за по-дълбоки кладенци и сондажни отвори – потопяеми.

След като се определи типът помпа, трябва да се пресметне какъв ще бъде максималният разход (количеството необходима вода) за вашата водоснабдителна система. Това зависи от броя на разпределителните точки на водопровода (душ, мивка, тоалетна, поливна система и др.).
Доколкото водата винаги съдържа някакви твърди примеси със силно абразивни свойства, желателно е помпата да бъде направена от висококачествена неръждаема стомана и съвременни композитни материали.

Важен момент при подбора на помпа е избирането на мембранния казан/котел. Основното му предназначение е да обезпечи нормална работа на помпата в автоматичен режим. Това означава, че утечките в системата и малкият разход на вода няма да водят до много често включване на агрегата.

Основният проблем при експлоатацията на дълбочинни помпи е относителната им чувствителност към спад на напрежението, което на някои места е често срещано. Затова е по-добре да се вземе агрегат с вграден стабилизатор на напрежението.

Още един критерий е съотношението цена-качество. Очевидно е, че сложният агрегат, който представляват помпите, трябва да служи повече от един ден.

Пъмп Систем като представител за помпи Wilo и единствения оторизиран сервиз на помпи Wilo за северна България, предлагаме високо качество на конкурентни цени.