Смърт след конфликта между българи и цигани в Кюстендил (видео)

3
317
Добави коментар
Svarofski
Svarofski

След насилствен инцидент в Кюстендил от тази сутрин 35-годишен мъж на централната улица в града загина в резултат на многобройни прободни рани с нож в сърцето.

Масов бой между българи и роми завърши със зверство убийство на 35-годишен мъж в Кюстендил. Вендетата се разразила малко след 7 часа в неделя сутринта, когато две празнуващи компании – българи и роми излезли от небезизвестното заведение „Иридиум“. Там след употреба на голямо количество алкохол започнал спор между двама мъже, който се пренесъл в градинката пред заведението. Стигнало се е до удари с павета, тухли и какво ли още не. „Вследствие на мелето общо 5-ма човека са в болница. Те са настанени в хирургия с разбити глави. 35-годишният мъж е починал от множество прободни рани с нож в областта на сърцето. Той е издъхнал на централната улица „Цар Освободител“. Районът е отцепен заради продължаващите процесуални следствени действия“, обявиха разследващи. От полицията убитият млад мъж не е криминално проявен и е от български произход.

Разпитите на място продължават. Има и арестувани по случая. В продължение на два часа цялата улица „Цар Освободител“ беше осеяна с кръв. Виждаха се огромни локви, които най-вероятно са от жестокото пробождане в сърцето на 35-годишния кюстендилец. Преминаването на кюстендилци в района беше ограничено до приключването на следствените действия. Според коментарите в града се очаква да има и ескалиране на напрежението между българи и роми. Само минути по-късно изходите на Кюстендил бяха блокирани от полиция, проверяват се всички автомобили. Към Кюстендил пътува и жандармерия, тъй като се очаква ескалиране на напрежението.