Разкриха лаборатория за синтетични наркотици в Бургас

1
198
Добави коментар
angel_taxi2
angel_taxi2

Разкриха лаборатория за синтетични наркотици в Бургас, съобщиха от МВР. От проведени общо 4 проверки са задържани четирима души. 

От бургаското Първо РУ са извършили претърсване в дома на 32-годишен мъж от областния град. Там разкрили, че една от стаите е обособена като лаборатория за синтетични наркотици. Иззети са прекурсори за производство на пико, блистери с хапчета, колби, епруветки, червен фосфор; полиетиленови бутилки, свързани в система с маркучи, различни химически вещества – солна и фосфорна киселина, основи, кореселин, електронна везна и др.

Намерени са също няколко топчета метамфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа.

В същото време в Поморие при проверка на две жилища са иззети 600 г канабис на съцветия. Жилищата са обитавани от 29-годишен криминално проявен помориец. Той е отведен в ареста за срок до 24 часа.

При друга проверка в Созопол е претърсена стая на 32-годишна криминално проявена местна жителка, където са открити канабис и метамфетамин, разпределен в пликове. Жената е задържана.

В ареста попаднал и 27-годишен мъж, след като в дома му в ж.к. „Меден рудник“ полицаи от Четвърто РУ открили метамфетамин, марихуана и прекурсори за производство на метамфетамин.

 

 

https://news.bg/crime/razkriha-laboratoriya-za-sintetichni-narkotitsi-v-burgas.html