Очаква се прокуратурата да поиска задържане под стража за Митьо Очите

1
138
Добави коментар
angel_taxi2
angel_taxi2

Очаква се Специализираната прокуратура да поиска от съда налагане на мярка задържане под стража на Димитър Желязков – Очите, предава БНТ. 

Той беше екстрадиран от Турция и предаден на представители на българската Съдебна охрана на летището в Истанбул. Снощи кацна с редовен полет на летище София след като повече от 6 месеца беше в турски затвор.

Димитър Желязков беше конвоиран до сградата на Националната следствена служба, където му е повдигнато обвинение за ръководител на организирана престъпна група за изнудвания, рекет, палежи и разпространение на наркотици. 

Според неофициална информация, Желязков е обвинен и за вторични престъпления – опожарявания на автомобили и чуждо имущество, както и принуждаване на предприемачи да му заплащат такса „спокойствие“.

Митьо Очите беше предаден на представители на съдебна охрана на летището в града на Босфора. Той беше обявен за международни издирване с червена бюлетина на Интерпол на 2 август миналата година.   Очите беше арестуван в Истанбул в компанията на бившия депутат от ДПС Несрин Озун и бившия общински съветник от Бургас Бенчо Бенчев. У нас Желязков е задочно обвинен за лидер на престъпна група за рекет и трафик на наркотици, а прокуратурата настоява той да остане за постоянно в ареста.

При акция в Бургас бяха задържани няколко души, които са част, според прокуратурата, от тази група за рекет и наркораспространение. Част от тези хора бяха свързани с погребалния бизнес от района на Бургас. Само Димитър Желязков липсваше в този момент. Той е отркит в Истанбул няколко дни по-късно в компанията на Бенчо Бенчев и Несрин Озун.

 

 

https://www.manager.bg/blgariya/ochakva-se-prokuraturata-da-poiska-zadrzhane-pod-strazha-za-mito-ochite