Приключи Ваканция и СПА 2019

4
318
Добави коментар
TourismBG
TourismBG

Един от най-впечатляващите участници беше туроператор от Гърция Основни акценти

Приключи тазгодишното издание на изложението Ваканция и СПА. На форума се представиха над 380 туристически компании от над 25 държави от Европа, Азия, Африка и Америка.

Основен интерес предизвика щанда на Турция, който беше традиционно най-голям и с най-много посещения. Това е резонно, тъй като и за 2019 г. страната остава предпочитана за летен туризъм на българите.

Гърция

Другата привлекателна и лесно достъпна морска дестнация е Гърция. Тя беше достойно и атрактивно представена от един от основните туроператори – Zeus Travel. Туристическата компания предлага атрактивни хотели за почивка в едни от най-посещаваните морски курорти. Някои от тях са Халкидики, Олимпийска Ривиера, Лефкада, о-в Крит, Парга, Сивота, Пелопонес и мн. други. Освен традиционните пътувания със собствен транспорт гръцкият туроператор привлече вниманието на посетителите с атрактивните си предложения за тематични екскурзии и разнообразни забавления. По време на престоя си в южната ни съседка Zeus Travel предлагат посещение на типична гръцка ферма с дегустация на екологични продукти. Други предложения са рафтинг, гмуркане, морско приключение с яхта.

Zeus Travel се представиха впечатляващо

Особено любопитство предизвика притежаваният от Zeus Travel хотел Stavros Beach. Комплексът е един от най- хубавите в китнтоо курортно градче Ставрос. Плажът се намира на 150 м. и е пясъчен заобиколен от малка горичка. Съвсем близо – на пешеходно растояние има малки ресторантчета и барове, а на плажа може да се гмуркате или да се занимавате с водни спортове.

Stavros Beach Hotel – Ставрос, Халкидики Български туроператори, агенции и хотели

Едни от най-големите български туроператори също бяха представени със сериозни щандове – Абакс, Солвекс, Тез Тур-България, Емералд, Бохемия, Ориент 99 и др.

Някои от тях представиха най-новите си програми. Голям интерес предизвикаха презентациите на туристическа агенция Солвекс за Турция и на Музенидис Травел за Гърция.

На това изложение се очертаха ясно някои тенденции за 2019 г.: увеличаващият се интерес към пътуванията за Египет и атрактивните предложения за почивка в Турция и Гърция.

Впечатляващо беше представянето на някои хотели като Арте СПА-Велинград, Примеа Резиденс-Царево, комплекс Ривиера, хотел Калина Палас-Трявна, хотели Шарлопов.

Представянето на общините

Някои от общините също представиха атрактивни туристически дестинации. Министър Ангекова подчерта: „Пред организациите за управление на туристическите райони има все още много неизползвани възможности. Те ще могат да ползват финансиране по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ чрез министерството и ще бъдат насърчени да изградят общи маркетингови стратегии, да участват в борси и други инициативи.“

Тя съобщи, че в края на месец май в Слънчев бряг предстои провеждането на мащабен международен инвестиционен форум с подкрепата на Световния съвет за пътувания и туризъм и участието на големи интернационални брандове. По този начин ще се насочи тяхното внимание към нашата страна като туристическа дестинация.