Полицията алармира за нов вид телефонна измама

1
165
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Полицията алармира за нов вид телефонна измама. Преди дни, 29-годишна жена от Нови пазар била заблудена от мъж, който се представил за финансов сътрудник към банкова институция. Той й предложил няколко услуги, между които съдействие за рефинансиране на банкови кредити или съдействие за теглене на заеми от банкови институции.

Непознатият попитал жената дали има парични затруднения и след като получил положителен отговор обяснил, че ще съдейства. Последвали няколко допълнителни обаждания, в които той поетапно разбрал в коя банка има кредит и какъв е размерът на задълженията на младата жена. След като му дала ЕГН-то си, мъжът обяснил, че е проучил кредитното й досие и че ще съдейства да се рефинансира кредита й, като за случая е необходимо да изтегли по-голяма сума. Трябвало да заплати само 280 лева за услугата, които да преведе на името на една от служителките.

След като изпълнила уговореното, 29-годишната жена получила ново обаждане, в което й било казано, че е необходимо да преведе още 900 лева – парите щели да седят замразени по нейната сметка като гарант и ако има закъснение по обслужване на кредита, вноската ще бъде погасявана с тях. Така жертвата превела на името на същата „служителка“ и тези пари.

След като не получила документите за одобрение на рефинансирането, които очаквала, 29-годишната жена разбрала, че е била измамена и подала сигнал в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.