Какво ли не можем да правим вече във видео игрите?

2
245
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

Възходът на селфитата.

Видео игри – всякакви, а и вече можем да правим в тях почти всичко. Интересно е как някои от тенденциите около нас се отразяват в игрите, като в случая ще поговорим малко повече за селфитата. До колкото помня, още преди всички да започнат да си правят селфита, това беше възможно в някои по-стари игри. Но да се върнем на темата.

От известно време в различни игри има видео модове. Опцията е налична от Far Cry New Dawn през Spider-Man чак до Assassin’s Creed. Все повече и повече игри дават на играчите си опцията да си направиш виртуална фотография на героя, което от своя страна стана особено популярно в последно време.

The Rise Of The Video Game Selfie https://t.co/CqdvwQff09 ༄Photo modes have been around for some time now, appearing in various video games. From Far Cry New Dawn to Spider-Man to Assassin’s Creed Origins, it seems more and more video games have been giving players the abili… pic.twitter.com/veeNyubbYK
— KotakuBot (@KotakuBot) February 17, 2019

Възползвайки се от възможността, някои играчи правят наистина великолепни снимки в игрите. В първия момент си помислих, кой изобщо би искал да направи снимка в игра, но после се сетих за безбройните пъти, когато съм правила скрийншот на екрана си докато играя, по една или друга причина. Освен да можеш да снимаш в играта, от скоро се появиха и опции за селфи.

За много от нас, селфитата са глупави и ненужни, и тази новина ще предизвика само смях и възмущение. Разбира се, ако не приемаме правенето на въпросните снимки като самовлюбено начинание, а просто като забавление, всичко ще бъде точно. 

И въпреки че не знаем точно коя ще да е била първата игра, която е дала възможност за селфи мод, ето един стар пример.

GTA V Zombie Selfie
Screenshot: Slapped Hams

Селфита можете също да правите в игри като Watch Dogs 2, Dead Rising 4 и Red Dead Redemption 2. В Watch Dogs 2 прекарваме толкова много време, гледайки гърба на героя си, че е нещо почти специално да си направим селфи с аватара. 

Дори още преди селфитата да станат толкова популярни игри като Doom предлагаха мод, в който спираш да убиваш демони и започваш… да си правиш селфита, разбира се. 

А вие какво мислите по темата? Както винаги, споделете в коментар. 

Източник: Kotaku