Нова издънка на върха в Първа Лига: Левски загуби на “Герена“

1
129
Добави коментар
sapa84
sapa84

Тимът на Левски не изпълни очакванията на около десет хиляди привърженици, които се събраха на “Герена“ за първия мач на тима от пролетния дял на Първа Лига, който ги противопостави срещу пловдивския Локомотив.

“Сини“ и “Черно-бели“ завършиха наравно 1:1 в заключителния двубоя от 21-ия рунд в първенството, с което домакините не се възползваха от открехналия им се шанс да скъсят разликата с двата отбора, които се намират пред тях в класирането.- ЦСКА и Лудогорец. Шансът се откри, след като ЦСКА загубиха във Варна от Черно море, а Лудогорец не успяха да отбележат гол на последния Верея и завършиха 0:0 в Стара Загора, но Левски последва техния пример с неуспешен мач.

Ремито с Локомотив е едва трето за Левски през настоящия сезон и успя да увеличи точковия им актив до само 42 точки, докато големия съперник е с 45, а разградчани – с 52. С тази точка, “Смърфовете“ вече притежават 26 пункта и се класират на девето място във временната таблица. Те се намират на осем точки от шестото място и ги оставя с минимални шансове да бъдат в силната група след разделянето на първенството.

Гостите откриха в 44-ата минута с попадение на Анте Аралица, а гол на Давиде Мариани върна надеждите на “Герена“ и ги спаси от срамно поражение при първия мач на треньора Георги Дерменджиев и на футболистите Валери Божинов и Николай Михайлов, за които мачът бе повторен дебют със синия екип.

Нова издънка на върха в Първа Лига: Левски загуби на “Герена“

5 (100%) 5 гласа