Стартира второто издание на кампанията „Най-добър млад шофьор на България“

1
146
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Днес Съюзът на българските автомобилисти (СБА) дава начало на второто издание на кампанията „Най-добър млад шофьор на България“. То ще се проведе в периода до 18 май, като в него могат да вземат участие всички български шофьори между 18 и 26 години, които имат до 5 години стаж зад волана и нямат нарушения.

”Целта на кампанията е да популяризира темата за пътната безопасност сред младите шофьори, тъй като те са сред най-застрашените от войната по пътищата. По данни на Пътна полиция във всяко трето ПТП в България участва шофьор с до 2 години стаж. Именно затова СБА за втора поредна година стартира кампания за пътна безопасност сред младите шофьори, с която да поощрим онези млади водачи, които познават и спазват правилата за движение по пътищата”, обясняват организаторите.

Кампанията “Най-добър млад шофьор на България” се проведе за първи път през 2018г. В първия кръг – онлайн тест се включиха над 3500 шофьори на възраст между 18 и 26 години. 30-те най-добри от тях, които нямат нарушения на пътя, бяха поканени да се включат във финалния етап. 19-годишният Андрей Анастасов от пловдивското село Христо Даново грабна титлата “Най-добър млад шофьор на България” и спечели чисто нов автомобил за една година.