Нарко арест на оживен пловдивски булевард

1
174
Добави коментар
angel_taxi2
angel_taxi2

Пловдивският апелативен съд  остави в ареста 46-годишния С. Г. от Браниполе, който е задържан за притежание на наркотици с цел разпространение. Подсъдимият е арестуван на 8.02.2019 г. на бул. „Кукленско шосе“ за това, че е държал без надлежно разрешително с цел разпространение високорискови наркотични вещества – амфетамини с общо тегло 250 грама на стойност 7 482 лв. Наркотикът е открит в товарния автомобил на подсъдимия „Мерцедес Спринтер“, а в дома му е намерена електронна везна. Тестът за наркотици на С. Г. е показал положителен резултат за марихуана и амфетамини.

За държането на наркотични вещества с цел разпространение, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева, а за шофиране след употреба на наркотични вещества – от 1 до 3 години лишаване от свобода. Апелативните магистрати приемат, че от доказателствата по делото към настоящия момент може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил двете деяния, в които е обвинен.

От справката за съдимост на С. Г. се установява, че обвиняемият е осъждан два пъти за държане на наркотици и въпреки че е изтърпял наказанията си, Апелативният съд приема, че е налице реална опасност от извършване на друго подобно на инкриминираното престъпление в случай на по-лека мярка за неотклонение. Определението на Апелативния съд е окончателно.

 

 

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Narko-arest-na-ozhiven-plovdivski-bulevard-850634