Бургаско дерби „Черноморец“ – „Нефтохимик“ ще се играе тази събота

1
111
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Тази събота футболните запалянковци в Бургас ще бъдат възнаградени с едно много морско и много бургаско дерби – срещата от първия пролетен кръг на Трета лига – Югоизток между отборите на “Черноморец” и “Нефтохимик”.

Мачът ще се играе на 23-и февруари, от 14:00 часа на обновения стадион “Черноморец”. Припомняме Ви, че там бе извършен сериозен ремонт. Дейностите стартираха още през септември, като амбицията на “Акулите” е тази година стадионът да се доближи до покриване на критерии за лицензиране за Втора лига. 

Предвид еуфорията на градското дерби, двата отбора готвят строги мерки за безопасност. Още през януари “Шейховете” поискаха промяна на терена, заради трудната охрана на стадион “Черноморец”, но без успех. Срещата остана в кв. “Акациите”. За да обезпечат безопасността, охранителите няма да допускат хора в нетрезво състояние, нито пиротехнически средства на територията на спортното съоръжение.

Агитките ще бъдат разделени, като феновете на домакините от “Черноморец” ще могат да влизат през вх. 1, на сектор „А” (до бариерата), а за почитателите на “Нефтохимик” е осигурен достъп през вх. 3 на сектор „В” (откъм ул. “Индустриална”). Пропускателният режим ще бъде стриктен, като в района на стадиона ще се допускат само автомобили с пропуск.

Дни преди срещата “Акулите” се сдобиха с нов административен директор – Калоян Панайотов. През януари пък тимът представи петима нови играчи, които ще се включат в пролетния кръг – Иван Стоянов, Даниел Стаматов, Станислав Дрянов, Христо Лемперов и Васил Калоянов. Освен тях, в отбора са вратарят Петко Пацов, който идва от Несебър, както и нападателят Радостин Неделчев, играл през есента в Странджа Средец. Отделно от тях има и още двама защитници, които са на проби.

Обновление преди началото на сезона имаше и в “Нефтохимик”. През януари “Шейховете” привлякоха нападателя Кольо Чахов и защитника Венцислав Славов, с което новите попълнения тази година станаха 7. Кольо Чахов е брат на другия бранител в отбора  – Цветан Чахов. За последно защитаваше цветовете на третодивизионния “Рилски спортист” /Самоков/. Венцислав Славов е роден в Бургас – юноша на “Нефтохимик” и “Черноморец”. За последно бе част от втория отбор на “Лудогорец”.