Оформяне на вежди

1
333
Добави коментар
MilanoBeauty
MilanoBeauty

Почистване и оформяне на вежди

Оформянето на Вашите вежди е изключително важно за визията на лицето Ви. Често веждите са наричани „рамка” на лицето и това е така, защото те са тези, които могат да променят Вашето излъчване. Веждите подчертават изразителността на очите и погледа, но също така могат да изострят или смекчат всички черти на лицето Ви. Ако искате да оставите приятно и трайно впечатление в околните е необходимо веждите Ви да са добре оформени и почистени. Процедурата почистване и оформяне на вежди се извършва от козметик, като има различни методи за нейното осъществяване – с пинцета, с кола маска или с конец. Вашият козметик е този, който може да Ви консултира по всички въпроси, касаещи веждите като какви са модните тенденции, каква е подходящата форма за вашето лице, как можете да смените цвета на веждите си или как можете да запълните празни места по веждите си, появили се в следствие на белег или неправилно почистване на вежди. Въпреки всичко е добре да знаете някои основни правила при оформянето и почистването на вежди, които ще ви помогнат за правилното поддържане на Вашите вежди за времето до посещението Ви в козметичния салон. На първо място е необходимо да знаете, че независимо какво диктуват модните тенденции, дебелината и формата на веждите е желателно да е съобразена с индивидуалните особености на Вашето лице, за да изглеждат те естетически добре. На второ място е добре да знаете, че неправилното отскубване на косъма, води до неговото накъсване, в следствие на което косъма се удебелява, загрубява и често, променя посоката си на растеж. И на трето място необходимо е да знаете и да спазвате няколко основни правила при почистването и оформянето на Вашите вежди:

Началото на веждата можете да отмерите като пуснете права линия от ъгълчето на ноздрата към челото. Можете да отмерите с пинцета или молив. Там където перпендикулярно пресичат веждата е нейното начало Края на веждата може да се отмери по същия начин, като линията се пуска отново от ъгълчето на ноздрата към външния ъгъл на окото. Там където линията пресича веждата трябва да е края на Вашата вежда. Арката на веждите не трябва да се пада по средата на окото, а на две трети от началото на окото.

Ако някои от косъмчетата на веждите Ви са по-дълги, можете да ги подстрижете с ножичка. Ако има такива, които стърчат и развалят формата на веждите Ви, можете да използвате гел за вежди, с който да ги усмирите. При всички случаи е препоръчително професионален козметик да оформи Вашите вежди в желаната от вас форма, която Вие след това лесно бихте могли да поддържате в къщи като почиствате само появилите се излишни косъмчета.

 

Етикети: вежди, оформяне на вежди, почистване на вежди, лице