Момиче влезе в болница заради припадъци, а се оказа, че е бременна (СНИМКИ)

2
120
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Една вечер 18-годишната Ебони Стивънсън от Великобритания получила силно главоболие, а след това припаднала. Случилото се след това било шокиращо.

През декември 2018 г., тя е хоспитализирана след поредния тежък припадък. Лекарите е болницата я поставили в изкуствена кома, а когато се събудила 4 дни по-късно, тя открила огромен белег на корема си. Изненадата била огромна, след като разбрала какво е станало с нея.

Ето я и нейната история, разказана от вестник Manchester Evening News:

„Дъщеря ми извика от спалнята същата вечер. Каза ми, че болката става непоносима. Помогнах ѝ да стигне до банята, но там тя изпадна в гърч. Наложи се да викна спешна помощ. Мислех, че става въпрос за епилептичен пристъп. Първото нещо, което попитаха лекарите беше дали Ебони е бременна”, разказва майката на момичето — Шери.

Тя естествено отрекла, но след време, коремът на момичето започнал да се откроява.

„Лекарите ми обясниха, че конвулсиите правят бебето активно”, споделя Шери.

Момичето е откарано в болница, където ѝ е направено спешно цезарово сечение.

Оказва се, че Ебони е получила усложнение — прееклампсия и именно заради нея са започнали гърчовете.

Прееклампсията е определяна като всяко повишение на кръвното налягане и появата на белтък в урината, настъпили след двайсетата седмица на бременността при жени, които дотогава са имали нормално кръвно налягане. Оставена без лечение, прееклампсията може да доведе до сериозни, потенциално фатални, усложнения, както за майката, така и за плода. Това състояние може да се появи внезапно, както и да се развие постепенно.

След като момичето най-накрая идва в съзнание след 4 дни, медицинските сестри слагат в ръцете ѝ здраво момиченце, родено с тегло 3,480 грама.

Ебони била шокирана.

„Това не е мое. Какво правите?! Защо ми го давате?!”, повтаряла тя на сестрата. Тогава майка ѝ ѝ обяснила какво се е случило.

Момичето не можело да повярва, но било още по-трудно да опровергае доказателството, лежащо върху гърдите ѝ.

Бебето е кръстено Елоди.

Оказало се, че младата майка е родена с рядка патология — в тялото си има две матки. Ето защо менструацията е продължила, въпреки бременността. Това е и причината Ебони да не подозирала за бременността си. Коремът ѝ не растял като на бременна заради специфичното местоположение на втората матка.

Според лекарите Елоди е бебе чудо. Жени, с проблемите на нейната майка, с години се опитват да забременеят, но безуспешно. Ако успеят да заченат, често пъти те просто не могат да износят бебето.

Седмица след раждането младата майка и дъщеричката ѝ се връщат у дома.

„Изобщо не бях готова да стана майка. Но не съжалявам. Това е най-красивото и малко чудо в живота ми”, признава Ебони.