ЦИК: Оставяме всичко направено до момента за евроизборите на следващия състав

1
125
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

На следващия състав на ЦИК ще оставим всичко онова, което сме направили до момента, в който изтича нашият мандат, за да може той да продължи работата и да проведе едни законосъобразни избори за членове на Европейския парламент. Това каза пред журналисти говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев, информира „Фокус“.

„Конкретно в момента по работни групи се обсъждат книжата за изборите, като те ще трябва да бъдат съобразени с последните изменения, ако има такива. Работи се и по изяснителна кампания“, заяви Андреев.

Той допълни, че не би могъл да коментира дали на следващата избирателна комисия ще ѝ е трудно да продължи работата. „Но тя трябва да направи всичко необходимо, за да се проведат изборите. Ние гледаме да може да бъдат организирани изборите, за да може българските избиратели да изразят правото си на глас“, коментира говорителят на ЦИК.

Във връзка с избора на машини за гласуване Андреев уточни, че по отношение на техническото задание в момента се водят разговори със специалисти в областта. Той уточни, че все още не е ясно дали е по-добре машините да бъдат наети или да бъдат закупени. „Въпросът е както от гледна точка на финанси, така и от гледна точка на софтуер и т.н. Има много въпроси, които тепърва предстои да бъдат решавани и ние работим в тази посока. Но срокът за придобиването на машините трябва да стигне“, посочи още Анреев.