Младежи продават мартенички в подкрепа на уязвими лица и семейства

1
145
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

От 26 до 28 февруари 2019г. младежите от Областната червенокръстка организация ще продават благотворително мартенички на щанд в бургаски мол на ул. “Янко Комитов”. Добровлците на БМЧК ще набират средства чрез продажбата на ръчно изработени мартеници за Фонд „Милосърдие“, който подпомага хора в нужда.

Това е най-старият действащ фонд към БЧК, който е създаден с Постановление на Министерския съвет номер 46 от 26.09.1989г. И до днес той е опора за уязвими лица и семейства – с ниски или без доходи, нуждаещи се от лечение и лекарства, самотни възрастни хора, майки и др. като предоставянето на парични помощи за тези хора е единствената възможност за оцеляване по време на криза.

Тази година в кампанията на БЧК-Бургас със свои ръчно изработени мартеници – уникати се включват: Дом за стари хора „Цвета и Анка Върбанови“, ОУ „Антон Страшимиров“, Бургас, ОУ „В.Левски“, Горно Езерово, студенти от Универитет „Проф.д-р Асен Златаров“, Бургас, доброволци и граждани, дарили мартеници за продажба.

Всеки желаещ да подпомогне фонда, може да го направи и по банков път: Сметка на ОС на БЧК-Бургас ФОНД „МИЛОСЪРДИЕ“ Уникредит Булбанк АД – клон Бургас Сметка IBAN: BG58UNCR76301077481889 SWIFT BIC код Булбанк: UNCRBGSF