Редят пъстър благотворителен базар по случай Световния ден на социалната работа

1
106
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Пъстър пролетен благотворителен базар ще се състои в Бургас по случай Световния ден на социалната работа. Домакин на инициативата ще бъде Експоцентър “Флора”. В кампанията ще се включат над 30 звена за социални услуги от Бургас.

В дните между 15 и 17 март те ще представят ръчно изработени пролетни сувенири, необходими вещи за дома, стилни бижута от естествени природни и рециклирани материали, сладки и солени изкушения. Събраните средства ще бъдат използвани за развитието на творческите занимания на социалните центрове.

Базарът ще бъде съпътстван и от развлекателна програма, която ще започне в 11:00 часа на 15-и март (петък). Още в първия ден ще се проведе модно ревю на ръчно изработени артикули дамска и детска мода.

Центърът за обществена подкрепа ще представи дейността си чрез изнесена приемна. По време на нея всеки, който има желание и потребност, може да получи безплатна еднократна консултация от специалист. През целия ден на разположение ще има забавна творческа работилница за деца.

Световният ден на социалната работа тази година ще премине под мотото “Осъзнаване важността на човешките взаимоотношения”, което се припокрива изцяло с мисията на всички специалисти. На този ден в годината социалните работници по света се обединяват, за да отпразнуват постиженията на професията и да насочат общественото внимание към същността, спецификата и необходимостта от тази трудна и много хуманна работа.