Прокуратурата протестира присъдата на обвинен в блудство с малолетна

1
216
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Бургаската окръжна прокуратура протестира присъдата на обвинен в блудство с малолетно момиче. Държавното обвинение настоява Апелативният съд да определи наказание, което да е близо до максималното, предвидено в закона за това престъпно деяние, което е 20 години „лишаване от свобода“.

Окръжният съд е постановил наказание от 9 години и 4 месеца затвор. Прокуратурата обаче счита, че то не е достатъчно и настоява за увеличаване на присъдата. Според Държавното обвинение, ако съдът наложи наказание от 18 години „лишаване от свобода“, което да бъде редуцирано на 12 години „лишаване от свобода“, съобразно законовото изисква при съдебни производства, проведени по реда на съкратената процедура, ще съответства както на обществената опасност на подсъдимия така и на целите на наказателния закон.  

Подсъдимият е обвинен за това, че три пъти през юни м.г. извършвал действия с цел да възбуди и удовлетвори собственото си полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст (11-годишно момиче), като блудството представлява опасен рецидив.

Предстои Апелативен съд – Бургас да насрочи съдено заседание по делото.