Всички големи строителни фирми у нас искат да строят пътя Мездра – Ботевград

1
131
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) отвори офертите за строителството на Лот 1 от пътя Мездра – Ботевград. Отсечката е с дължина 19.3 км с прогнозна цена от 123 млн. лв. без ДДС, съобщават от АПИ. В търга участват всички големи български строителни компании, като постъпилите оферти са 9. Отсечката е част от 33-километровото трасе между Мездра и Ботевград, а поръчката е разделена на два лота.

Отворените днес оферти за Лот 1 са на:

• „ХИДРО-ВОД СТРОЙ“ ДЗЗД, с участници: „Хидрострой“ АД и „ВДХ“ АД;

• ДЗЗД „БЕБРЕШ“, в което са: „Автомагистрали – Черно море“ АД и „ИСА 2000“ ЕООД;

• „ПСТ Северозапад Лот 1“ ДЗЗД, с участници: „ПСТ Груп“ ЕАД, „Пътинженеринг – М“ АД, „Бургаспътстрой“ АД и „Новако Строй“ ЕООД;

• „ГБС-Инфраструктурно строителство“ АД;

• Обединение ДЗЗД „МЕЗДРЕЯ – 2019“, с участници: „Галчев Инженеринг“ ЕООД и „ТАБЛЕРОС И ПУЕНТЕС“ АД;

• „ДЖИ ПИ ГРУП“ АД;

• ДЗЗД „МБ ЛОТ 1-2019“, в което са: „ГРОМА ХОЛД“ ЕООД и „РУТЕКС“ ООД;

• „ТРЕЙС ГРУП ХОЛД“ АД;

• Обединение „ГЕОПЪТ ЛОТ 1“, с участници: „Геострой“ и „Пътстрой-92“.

Офертите за Лот 2 от пътя, отсечката с дължина 13.4 км, бяха отворени на 4 февруари от АПИ, като интересът и там е голям. Индикативната цена на втората отсечка е 178 800 000 лв. без ДДС.

Пътят между Мездра и Ботевград ще бъде с две платна с по две ленти за движение в посока, с габарит 20 м, т. е. двойно по-широко от настоящото, което е с по една лента за движение в посока. Трасето ще следва съществуващия път, който ще бъде разширен до новия габарит, а настоящото трасе ще бъде основно ремонтирано и реконструирано, където е необходимо. По нов терен бъдещият скоростен път ще се развива в участъците, обхождащи селата Люти дол, Типченица, Новачене и Скравена.

На обхода на с. Люти дол ще бъдат построени два тунела, с дължини съответно 490 м и 340 м. Ще бъдат изградени и ремонтирани редица съоръжения – над ж. п. линията Мездра – София, мостове над р. Искър, Малата река, Калница, Бебреш, Рударка, както и пътен възел при село Новачене. Пресичанията на републиканските и общинските пътища ще се осъществява чрез кръгови кръстовища „Мездра“, „Дърманци“, „Ребърково“, „Люти дол“, „Скравена“ и „Ботевград“. Предвидено е построяването на селскостопански надлези, площадки за отдих и т. н.

Срокът на изпълнение на обществената поръчка е 1096 дни, от които 180 дни за проектиране и 916 дни за строителство.