Левски отново би ЦСКА с автогол след скандално съдийство – SportVox

1
188
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Левски спечели вечното дерби на българския футбол, след като се наложи с 1-0 над ЦСКА в мач от 23-ия кръг на Първа лига. Момчетата на Георги Дерменджиев записаха дубъл срещу „армейците“, а интересното е, че отново победиха след автогол.

Срещата започна по-добре за „сините“, но първият шанс за гол бе за символичните гости. В деветата минута Едвин Джеси стреля директно от корнер, но Николай Михайлов внимаваше и изби.

В 17-ата минута Джеси пробва нов изстрел, получи си рикошет в защитник на Левски, след което топката попадна в Али Соу, но от малък ъгъл нападателят шутира в ръцете на Михайлов.

Малко преди почивката реферът Владимир Вълков взе скандално решение, след като при едно единоборство между Джеси и Иван Горанов се получи блъскане на ганаеца срещу българския национал и съдията му показа директен червен картон.

В даденото от рефера продължение за първата част Стивън Перейра си вкара красив автогол след изстрел с глава. При центрирането обаче останаха съмнения за нарушение на Паулиньо срещу Турицов.

Малко след началото на второто полувреме Левски пропусна да удвои. Николай Бодуров направи фрапантна грешка, но Мариани не успя да преодолее Черняускас, след което Костов стреля от 13 метра, но Чорбаджиев изби от голлинията.

В последните секунди Жоржиньо направи чудесен рейд, след което стреля от малък ъгъл, но Михайлов изби в ъглов удар.

След успеха Левски вече е втори с 48 точки, с колкото е и ЦСКА.