Как се поддържа добра хидратация на кожата

1
225
Добави коментар
seoslav
seoslav

Кожата е един от органите на тялото ни, който често се подценява, а вниманието ни е съсредоточено върху нея, едва когато възникне козметичен проблем. Всъщност видът й се дължи на здравословното й състояние, което трябва да се поддържа, защото кожата е не само част от красотата ни, но и изпълнява важни функции в тялото ни.

Съществен въпрос, свързан с нея, е как да съхраним добрата й хидратация.

Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да работите в тази посока:

Сънят

Колкото и натоварено да е ежедневието ни, трябва винаги да се придържаме към приемлив график и вечер да си лягаме навреме. Недоспиването води до изсушаване на епидермиса, а това може да стане причина за бързото му стареене. Не е в наш интерес да прекаляваме с бурните нощи и да се подлагаме на системен недостиг на сън.

Цигари и алкохол

За повечето дами е ясно, че тези средства нанасят неприятни поражения върху нежната им кожа. Дори да ги използвате, правете го с мярка и наблягайте старателно на останалите грижи, за да й помогнете да се възстанови след токсините, които сте консумирали.

Балансиран хранителен режим

Това може би е един от най-ключовите методи за запазване на свежестта на кожата. Помнете, че дори мазната кожа може да бъде дехидратирана. Не се плашете от полезните мазнини, наблягайте на пресни зеленчуци и плодове, нека захарните изделия да присъстват по-рядко в менюто ви. Протеините и бавните въглехидрати също са добре дошли в случая.

Вода

Заслужава си да подчертаем присъствието на живителната течност, защото тя често се замества от какви ли не напитки през деня, а количеството й е минимално. Кожата има необходимост от вода, тя самата се състои от вода, затова не чакайте, а действайте! Стартирайте деня с чаша, а когато пиете кафе добавете поне още една. Така гарантирано ще инвестирате в блясъка и еластичността на кожата си.

Контрастни душове

Вероятно вече сте чували, че те имат голям принос за кръвообращението ни. Тяхната роля за кожата е да не позволяват отмиването на предпазния слой, който задържа влагата. Ако прекалите с горещата вода, ще се случи именно това. Редуването със студена е далеч по-удачна идея. Бъдете внимателни, когато отстранявате мъртвите клетки. Правете го с висок клас ексфолиант, без да търкате свръх интензивно. Процедурата трябва да се прави редовно, но не и всеки ден.

Стабилна защита

Слънцето е благотворен фактор за всички същества, но когато сме подложени на лъчите му за дълго, трябва да си осигурим стабилна защита. Експертите съветват да заложите не само на крем със съответния фактор, когато сте на плаж или на разходка, но да употребявате подходящ продукт и след излагане на слънце.

Деликатно измиване и почистване

Сапуните не винаги щадят кожата, затова търсете варианти, които са обогатени с естествени масла. Предпочитайте пяна за лице, душ-гелове за тяло, които имат специална хидратираща формула. Не търкайте грубо кожата си след измиване, а попивайте влагата внимателно.

Качествена козметика

Преценете нуждите си и изберете дали да си закупите кремове, лосиони за тяло или млека. Някои се спират на олио, но то не винаги има способността да проникне в дълбочина и да хидратира достатъчно кожата. Създава външен мазен филм, което има своите предимства, но не работи за нашата цел.

По-скоро се ориентирайте към козметика с натурално хидратиращи съставки и/или хиалуронова киселина. Съобразявайте също сезоните, защото потребностите ви се променят през топлите и студените месеци.

Публикацията е предоставена от екипа на магазин „ЗА ЧОВЕКА“.

Над материала работи: Ивайло Тончев

Източник на изображенията: Интернет

Още по темата: