ОДМВР: Газовото се вписва в талона с протокол за монтирането и изправността му

1
144
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

При липса на посочена екологична норма Евро 1, 2, 3, 4, 5 и 6 на притежаваното от Вас превозно средство в талона, такова можете да получите от официалния представител на марката на Вашия автомобил. За целта, там трябва да покажете отново „големия“ и „малкия“ талон, за да ви издадат удостоверения за марката, модела, годината на производство и съответната евронорма на притежаваната от Вас собственост, които ведно с горепосочените документи да занесете в сектор „Пътна полиция“ за издаване на нови документи с вписана вече такава норма.

Това поясниха днес от ОДМВР – Бургас във връзка с множество запитвания, касаещи новите размери на годишния данък за автомобилите. Припомняме Ви, че формулата се промени въз основа на изменения в националното законодателство, които включиха екологичния фактор на возилото в схемата. Как се изчислява данъкът след промените, можете да видите тук.

Що се отнася до колите с монтирана допълнителна газова уредба, за вписването на това обстоятелство в Свидетелството за регистрация на МПС („голям“ и „малък“ талон) е нужно да се предостави в сектор „Пътна полиция“ удостоверение за техническа изправност на превозното средство, протокол за монтирането или друг документ, удостоверяващ монтирането на газова уредба за представляваното превозно средство.