Кобрата сред потенциалните съперници на Тайсън Фюри

1
222
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Носителят на Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в тежка категория и официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев е сред потенциалните съперници на бившият шампион в тежка категория Тайсън Фюри.

Информацията е на ESPN, а от изданието поставят българския боксьор на трето място в списъка с кандидати да се качат на ринга срещу британеца.

Фюри се завърна на ринга през 2018 г., след като изтърпя наказание за употреба на кокаин и загуби титлите си в тежка категория, спечелени след победата над Владимир Кличко през 2015 г.

Последният мач, в който участва Фюри, беше срещу шампиона в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър. Срещата завърши наравно след пълни 12 рунда.

Двамата трябваше да насрочат дата за реванша, в който да се определи победител, а след това той да се изправи срещу Антъни Джошуа, който е носител на титлите в тежка категория на останалите дивизии, и да бъде определен абсолютният шампион в тежка категория.

Плановете на Фюри и Уайлдър обаче се разминаха и подобен мач изглежда все по-невероятен, за това британецът е в търсене на нов съперник, с когото да се боксира до края на 2019 г.

Самият шампион Антъни Джошуа също е в списъка на ESPN за евентуални съперници на Фюри, но такъв мач изглежда все по-малко вероятен. Джошуа вече има насрочена среща за 1 юни – срещу Джарел Милър.

Джоузеф Паркър, последният боксьор, който загуби от британския шампион, също е сред вариантите за противник на Фюри, но и подобна среща изглежда няма да се състои.

Преговорите с Кубрат Пулев биха били по-лесни, тъй като той и Фюри и българинът са част от една промоутърска агенция – „Топ Ранк“. Кобрата подписа договор с нея в края на 2018 г., а британецът – преди дни.

В последния си мач Пулев победи един от представителите на фамилия Фюри – Хюи, в София и си спечели правото да бъде основен претендент за една от титлите на Джошуа.

Кобрата вече има насрочен мач за 23 март. Негов съперник ще е румънецът Богдан Дину, а срещата ще се проведе в САЩ.