Ким Чен-ун и Тръмп вече са в Ханой за среща на върха (СНИМКИ)

1
155
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Доналд Тръмп пристигна в Ханой за втората си среща на върха с Ким Чен-ун.

Първото нещо, което направи севернокорейският лидер Ким Чен-ун при визитата си във Виетнам, е да посети днес посолството на страната си в Ханой.

Утре той ще се срещне във виетнамската столица с американския президент Доналд Тръмп, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Ким пристигна в посолството малко след 12.00 ч. по Гринуич и остана там около час, като бе докаран с лимузина от хотела, където е отседнал. След това севернокорейският лидер се върна в хотел „Мелия Ханой“, намиращ се в центъра на виетнамската столица. Посолството на Северна Корея в Ханой се намира в старинна сграда от времената на френското колониално господство.

Ким пристигна във Виетнам днес, след като пропътува разстоянието от Северна Корея до виетнамската граница с влак.

Кадри на японската телевизия Ти Би Ес уловиха момента, когато Ким, който е страстен пушач, пали сутрешната си цигара рано сутринта на китайска гара, часове преди пристигането си във Виетнам за историческата си среща с Доналд Тръмп по въпроса за ядрените оръжия и ракети на Северна Корея. Видеото показва как Ким пуши и разговаря със севернокорейски официални представители на китайската гара Нанин.

Втората среща на върха между севернокорейския лидер Ким Чен-ун и американския президент Доналд Трамп ще се състои на 27-28 февруари в Ханой. Двамата ще се опитат да постигнат споразумение как да бъде изпълнено обещанието на Ким, дадено на първата им среща в Сингапур през юни м.г., да се откаже от ядрения си арсенал.

По-късно днес се очаква в Ханой да пристигне американският президент Доналд Тръмп.