Новите изисквания към бизнеса по Закона за мерките срещу изпирането на пари ще обсъждат в Пловдив

1
173
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Новите изисквания към бизнеса по Закона за мерките срещу изпирането на пари ще обсъждат на семинар в Пловдив. Събитето ще е на 25 март, понеделник от 09:30 до13:30 ч. в „Империал Пловдив Хотел“.

От 1 февруари започна 4-месечната кампания по заявяване на действителните собственици на търговските дружества и юридическите лица с нестопанска цел за вписване в Търговския регистър, съгласно новия Закон за мерките срещу изпирането на пари и Правилника за неговото прилагане. Крайният срок е 31 май 2019 г.

Освен посочените задължения с новата нормативна уредбата на мерките срещу изпирането на пари, която хармонизира националното с европейското законодателство, се въвеждат и редица съществени промени свързани с: вътрешните политики и правила на дружествата, оценка и анализ на риска по отношение на управление на капиталите, както и начина на обработкау съхранение и защита на информацията.

Семинарът, организиран от ABCnews.bg има за цел да запознае широката публика с множеството и съществени промени по отношение на новата нормативна уредбата на мерките срещу изпирането на пари, както и тяхното практическо приложение, коментирани от авторитетни експерти в областта.

Лектори ще са  адв. Георги Денборов, доц. д-р Тодор Коларов.

Георги Денборов e адвокат на самостоятелна практика с дългогодишен опит в данъчното право. Работил е в данъчния отдел на Ernst & Young (EY Bulgaria), в отдела по международни данъчни преструктурирания на адвокатска кантора Sutherland Asbill & Brennan във Вашингтон, завършил е магистратура по международно данъчно облагане в Университета „Джорджтаун” във Вашингтон. От февруари 2018 г. води лекционен курс по Финансово право в НБУ.

 Тодор Коларов е международен експерт в сферата на конфискацията на престъпни активи и противодействието на прането на пари. Консултант на Службата на ООН по наркотици и престъпност (Афганистан и Пакистан – 2017 г.; Нигерия – 2016 г.; Иран, Казахстан, Киргизстан, Узбекистан и Туркменистан – 2015 г.) и на Европейската комисия (Хърватия – 2012 г.). Лектор и модератор в международни форуми, организирани от Службата на ООН по наркотици и престъпност (Душанбе – 2017 г.; Абуджа и Лагос – 2016 г.; Алмати – 2015 г.) и Европейската комисия (Брюксел – 2016 г. и Сиракуза – 2014 г.). През 2018 г. е избран за председател на международната междуправителствена организация Регионална антикорупционна инициатива, в която членуват 10 държави от региона. Доцент е в НБУ и Американския университет в България. Магистър по право от СУ “Климент Охридски“ и Джорджтаунския университет в САЩ, доктор по Право на ЕС от ПУ „Паисий Хилендарски“ и доктор на науките в сферата на сигурността от НБУ.

Семинарът е предазначен за: Банки и финансови институции; Застрахователни дружества; Лизингови дружества;Инвестиционни посредници и управляващи дружества; Пенсионноосигурителни дружества; Счетоводители, одитори и данъчни консултанти; Нотариуси; Правни консултанти; Частни съдебни изпълнители; Брокери на недвижими имоти; Търговци на едро; Възложители на обществени поръчки; ЮЛ с нестопанска цел.

Повече за събитието на https://www.abcnews.bg/bg/seminar