Марияна Николова: Правителството полага изключителни усилия за стимулиране на икономическия ръст

1
129
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската, Марияна Николова откри кръгла маса на тема: “Нова икономическа криза в България – кога и защо?“, организирана от Лабораторията за научно-приложни изследвания към Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) .

В своето изказване вицепремиерът посочи, че българската икономика се представя по-добре от средното за ЕС ниво. „Българското правителство полага изключителни усилия за стимулиране на икономическия ръст, като същевременно бъде постигната устойчивост на развитието на икономиката чрез създаване на благоприятна бизнес среда“, заяви Николова и подчерта, че държавата разполага с редица финансови механизми за посрещане на евентуална икономическа криза, един от които е фискалния резерв. Вицепремиерът изтъкна необходимостта от аналитични и емпирични изследвания, които да подпомогнат напредъка в моделирането на финансовите кризи с цел да се подготвят по-добри политически решения.

В дискусията взеха участие представители на Министерство на икономиката, членове на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм, водещи икономисти, финансови експерти и анализатори.