Левски се разплати и спаси лиценза за Европа

1
150
Добави коментар
sapa84
sapa84

Управата на Левски е платила задълженията за над един милион евро на клуба и по този начин ще получи лиценз на европейските клубни турнири, съобщи Павел Колев, изпълнителен директор на отбора.

Вековният столичен гранд е платил точно толкова, колкото са му поискали от УЕФА – 1,04 млн. евро. Освен това “Сините“ са платили и глоба на стойност сто хиляди евро.

Тези събития са в следствие на новината от дните преди Коледа, когато стана ясно, че отборът на Левски е изваден от клубните състезания на УЕФА за следващия сезон, ако успеят да се класират за тях. Информацията за това бе предоставена на медиите от УЕФА, а условието, за да бъде отменено наказанието, бе управляваният по това време от Спас Русев клуб да плати въпросните задължения и глоба на 28 февруари тази година.

Първоначално, крайният срок за плащане е бил последният ден на месец януари, но от “Герена“ са помолили европейската футболна централа да бъде направен компромис и срокът да бъде удължен с един месец.

Молбата им бе приета, а днес са били преведени и последните дължими суми, след като преводите са започнали още преди повече от една седмица. Голям дял от парите са били за неустойки на Делио Роси и неговите италиански помощници.

“Сините“ вече ще имат допълнителна мотивация за игра, знаейки, че, ако си заслужат правото на участие в Лига Европа или Шампионска лига, ще бъдат допуснати да участват.

Те към момента са втори в класирането и се надяват поне да запазят тази своя добра позиция, за да не им се налага да треперят до последно, както се случи през последните два сезона, в които трябваше да печелят мястото си в Лига Европа с баражи.

Левски се разплати и спаси лиценза за Европа

5 (100%) 7 гласа