След извънреден съвет: Управляващите оставят отсъстващите депутати без заплата

1
106
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Изненадващо след старта на пленарния ден Обединените патриоти и ГЕРБ се събраха на коалиционен съвет.

Най-вероятно управляващите ще въведат принципа „който не работи, не трябва да яде”, след като от БСП за пореден път отказаха да влязат в пленарната зала. Поправките в правилника на Народното събрание бяха предложени от депутатите от НФСБ.

След извънреден съвет в стаята на Патриотите стана ясно, че ГЕРБ подкрепят идеята им.

Едно от предложенията е депутатите, които не идват на работа, да не получават и тази една трета от заплатите, която получават в момента, като това няма да зависи от броя на отсъствията щом са надхвърлени пет.

Единствено от ДПС се обявиха против и нарекоха това атака срещу парламентаризма: „Парламентаризмът не е това, което повечето хора си мислят – натискане на копчета и обслужващ персонал”, изтъкна Йордан Цонев.

„Вие, ако не идете на работа, ще имате ли заплата?”, попита председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на въпрос дали ще подкрепи спирането на парите за депутатите, които не идват на работа.

„Народното събрание може да работи и без БСП. Негативите от тази глупотевина ще се понесат от тях”, каза от своя страна лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Председателят на „Атака” Волен Сидеров пък коментира, че срещата на управляващите е била „колегиална” и „творческа” и че е било обсъждано президентското вето върху промените в Изборния кодекс.

Все още обаче няма яснота кой как ще гласува.