Помгат или вредят ортопедичните колани за корекция на стойката

2
311
Добави коментар
amedica
amedica

Някога замисляли ли сте се колко време на ден прекарвате гледайки дисплея на телефона или пък монитора на работното си място. Оказва се, че в днешно време, човек прекарва средно 8-10 часа на ден посветени над дисплеите на мобилните телефони и компютрите. Правите го дори сега четейки този материал.  

А знаете ли до какво може да доведе това? Най- често до изкривявания в горната част на гърба и раменете. Дори спортистите могат да страдат от този проблем поради мускулен дисбаланс. Но не става въпрос само за начина по- който изглеждате, а и за това как се чувствате. Често лошата (прегърбена) стойка води до здравословни проблеми като болки в шията, болки в гърба, главоболие и дори трайни гръбначни изкривявания.

Добрата новина е, че има начин как да противодействаме на този проблем на съвремието ни.  Добър  ортопедични колани за гърба и раменете или коректори за неправилна стойка може да помогне да се справите лесно с неправилната приведена стойка или с болките в горната част на гърба и шията.

Но как колан за гърба и раменете или коректор за неправилна стойка ще ми помогне?

Правилната изправена позиция на тялото се дължи на определени мускули които поддържат гърба и раменете в съответствие с гръбначния стълб. Коланите за гръб и рамене помагат да бъдат “активирани” точно тези мускули, които са отговорни за това. Дават опора на горната част на гърба и придържат раменете изправени в оптимална позиция.

Това ще доведе ли отслабване на тези мускулни групи?

Не, няма!  Добрите колани за корекция на стойката са изработени от еластичен текстил, за да не се ограничават естествените движения на тялото и да не изолират функцията на мускулите. Вече не е тайна за никой, че мускулите имат памет. Целта е по този начин да им бъде напомняно постоянно, че трябва да работят по правилен начин, за да поддържат правилната стойка в дългосрочен план.

Колко часа на ден трябва да бъде носен колан за корекция на стойката  и за какъв период , за да се постигне желания ефект?

На този въпрос няма как да бъде даден еднозначен отговор, тъй като тялото трябва да свикне с новата поза. В най-общия случай ефект трябва да има след 3 – 5 седмици при 2-4 часа носене дневно

Може ли такъв коректор за гърба и раменете да се носи под дрехите?

Да повечето модели са изработени от достатъчно тънка еластична материя, която позволява да колана да остане незабележим под дрехите. Въпреки това ние препоръчваме да бъде носен над тениска или върху дрехите.

Как мога да си набавя добър ортопедичен колан за корекция на стойката?

Добрите ортопедични колани за гръб и коректори за неправилна стойка се продават в ортопедични магазини или специализираните онлайн магазини, където можете и да получите консултация, кои модели ще бъдат подходящите за конкретния случай. Разбира се богато разнообразие от модели можете да откриете и в нашият ортопедичен онлайн магазин.