С асортимент от над 17 000 продукта Kaufland открива първия си хипермаркет във Велико Търново

1
249
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

С асортимент от над 17 000 продукта Kaufland открива първия си хипермаркет във Велико Търново

27 февруари 2019 г.

Kaufland България стана официален гражданин на Велико Търново като откри първия си хипермаркет на болярска земя. С инвестиция от близо 25 милиона лева, асортимент от над 17 000 продукта и местен екип от над 100 човека това е най-модерният хипермаркет на търговската верига в цялата страна.

„Отваряме врати във Велико Търново с желанието не просто да направим факт 59-ия ни хипермаркет в страната, но и да се превърнем в жител на Велико Търново. Именно тук разработихме и създадохме най-модерния си обект досега, който само подчертава дейността ни, която е винаги с мисъл и внимание към нашите клиенти и екип, грижа за околната среда и обществото,“ коментира Иван Чернев, Председател на Управителния съвет на Kaufland България.

Хипермаркетът разполага с около 6000 кв.м. застроена площ, от които малко над 3000 кв.м. са търговска площ. Паркингът на Kaufland Велико Търново включва над 250 паркоместа. Обектът е изграден изцяло според новата концепция на компанията за максимално удобство на потребителите и още по-добра работна среда. Обектът отговаря на най-новите стандарти за екологично и енергийно ефективно строителство и е оборудван със системи, щадящи околната среда.

Социалната отговорност е в основата на цялостната бизнес стратегия на Kaufland България. Ето защо специално за обекта си във Велико Търново компанията изгради и безплатна електрозарядна станция за зареждане на електромобили, обезопасена детска площадка и специална пътека за хора с нарушено зрение, която осигурява безопасното им придвижване и достъп до хипермаркета.

Това е първият хипермаркет на Kaufland България с изцяло стъклена входна фасада, която позволява още по-голям достъп на естествена светлина. Функционалният и модерен интериор е създаден с мисъл за по-лесната, бърза и интуитивна ориентация сред огромното разнообразие от качествени и свежи продукти.

Във Велико Търново Kaufland включва над 17 000 продукта в постоянния си асортимент. Витрината с обслужване предлага свеж избор от над 400 салати, месни специалитети и деликатеси, а собствената пекарна на търговската верига – над 50 прясно приготвени хляб и тестени изделия всеки ден. Свежите предложения на компанията във Велико Търново включват и богат избор от над 190 свежи плодове и зеленчуци.

Като верен и устойчив партньор на българските производители, търговската верига предлага на търновци над 4500 продукта, произведени у нас, като 80 от тях са местни предложения от региона на Велико Търново.

Хипермаркетът разполага със специално разработена за веригата дизайнерска навигационна и осветителна система, която улеснява пътя на потребителя до желаните продукти. По-широките коридори и по-ниските рафтове със стоки пестят време и дават възможност за бърз достъп до касите от всяка точка на магазина. Близо до входа на Kaufland Велико Търново са разположени пекарната и витрината „To-Go“ с храна и напитки за вкъщи или офиса, за да бъдат максимално улеснени клиентите в динамичното им ежедневие.

Сградата е с иновативна „зелена“ климатична система, която комбинира отопление и охлаждане. Тя не използва горива, а остатъчната топлина от хладилните витрини и помещения, за да отоплява през зимата и разхлажда през лятото. Хипермаркетът има и последно поколение LED осветление. Всички енергийно ефективни технологии са с цел да бъде намален въглеродният отпечатък до минимум и са в контекста на последователната политика на Kaufland България за грижа към природата.

С първия хипермаркет във Велико Търново Kaufland България открива в града 100 нови местни работни места. Екипът е създаден от хора от Велико Търново и региона, тъй като политиката на компанията е от самото стъпване в нов град да създава предпоставки за развитието на местната икономика и социална среда.

Kaufland се грижи да създаде добри работни условия и атмосфера с комфортни и просторни социални помещения, ергономични и удобни касови маси, както и оптимизирана логистика при зареждане на стоките. Компанията е стабилен работодател, който предоставя възможности за устойчиво кариерно развитие и много добри условия на труд – конкурентно заплащане и широк пакет от социални придобивки.

Kaufland Велико Търново е 59-ият хипермаркет на веригата в страната. С него компанията стъпва в 34-ти български град. През 2019 г. предстои тя да разшири логистичната си база в с. Стряма и да работи по изграждане на своя пети хипермаркет във Варна. Междувременно Kaufland ще продължи с модернизацията на обектите си в цялата страна. От стъпването си на българския пазар до момента компанията е инвестирала близо 1,4 млрд. лева.

За Kaufland
Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година. Веригата има 59 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.