Упражнения по стил с фантастичния Григор Димитров

1
184
Добави коментар
svetla58
svetla58

Не е лесно да бъдеш толкова добър!

Григор Димитров се разхожда по света, изглеждащ точно така, както се очаква да изглежда един световно известен професионален тенисист за милиони. Висок, с целенасочена походка, облечен в тъмно синия си NIKE, с перманентен тен на човек, който пътува по целия свят. Нещото, което го отличава от голяма част от мъжете е наборът скъпоценни гривни, които носи на дясната си китка. Те варират от класическия мотив на лукса на Van Cleef & Arpels до Cartier Juste Un Clou, като между тях се кръстосват домашните, приготвени от прежда, гривнички, дадени му от майка му. Те са сигнатурата на г-н Димитров. Също така представляват неговия етос – „За да бъдеш незаменим, трябва да си различен, you know?”

„Много хора казват: „О, човече, обичам твоите гривни!” ”, казва 27-годишният българин с мултинационалния си акцент, последствие от това, че живее в няколко държави по света. Заживява в Барселона на 12-годишна възраст, след това се мести в Париж, а след това – и в Монте Карло, за да преследва мечтата си.
Той носи гривните си дори на корта, където всичко изглежда перфектно, равномерно и елегантно. Димитров е класически красив играч, who has all the shots.

Извън очертанията, обаче, нещата изглеждат по друг начин. Там се появява нещо изненадващо, смесено, нещо, което се бори да установи категория.

„Харесвам Рик Оуенс”, казва Гришо, който е известен моден последовател. „Никой не би могъл да предположи, че харесвам Рик Оуенс.”

Григор Димитров е популярен сред лайфстайл медиите, освен като върховен тенисист и като много елегантен джентълмен с вкус и страхотна визия, заради които често се нарежда в класациите за най-стилните мъже.

В края на 2016-та той бе обявен за модна икона от португалските медии, а след това завладя и целия моден свят. През 2014 GQ Magazie го избраха за Най-стилната звезда в света на тениса. Сниман е и неколкократно за Vogue.

През 2017 в Милано дефилира за модните корифеи Долче и Габана за есенно-зимното представяне на марката. Тогава той носи черен костюм, бяла риза с папийонка и лилави кадифени мокасини.

Говорил е откровено пред самата Анна Уинтур, която, явно зашеметена от родната ни красота, не пропусна да се снима с Гришо.

Любимец на нежния пол, на папараците и на модните критици, с джентълменско поведение и класа, успява да затвори устите, но не и очите, на всички тях.

Именно в интервюто си за Vogue, българското тенис чудо разкрива, че държи на собствения си стил и най-вече, че обича да експериментира. Разкривал е, че любим дизайнер му е Alexander McQueen. А за комфортът при пътуване се доверява основно на Louis Vuitton.

Всички знаем, че спортист от неговия ранг сключва много договори за рекламни кампании с всякакви марки, което, до някъде, предопределя стила му, защото често му се налага да носи дрехи и аксесоари на брандовете, с които е подписал за години напред. Затова често го забелязваме със суитшърти на NIKE. Но също така разбрахме, че от бранда обсъждат всеки модел с него от самото начало и в следствие на това, Григор получава най-добрите модели и екипировка.

Въпреки всичко той също си има моден кумир и това е Андре Агаси на корта, както и бохемския шик на Джони Деп, извън него.

Откровено си признава, че посещава маникюрист, който да се грижи за изрядния вид на ръцете и ходилата му, защото е уверен в усещането за задоволство, когато полага грижи за цялото си тяло. Убеден е, че това му помага, както в работата, така и в живота като цяло, защото му носи увереност и самочувствие.

Редактор: Марина Делева