Блогът на Апостол Апостолов :: АКО ОТИВАШ В САН ФРАНЦИСКО. . .

1
182
Добави коментар

06:15 – АКО ОТИВАШ В САН ФРАНЦИСКО…

                                                          ОТМЕНЕНЯТ ВСИЧКИ ПРИСЪДИ

 

If you“re going to San Francisco Be sure to wear some flowers in your hair If you“re going to San Francisco You“re gonna meet some gentle people there…

Сан Франциско съвсем скоро ще влезе в историята като първия американски град, където властите ще отменят присъди за марихуана.

В понеделник областният прокурор Джордж Гаскон обяви, че над 9000 хил. присъди, свързани с притежание на марихуана, ще бъдат ликвидирани. Това ще се случи, заради пасаж  в документа, с който медицинската марихуана стана легална в Калифорния през 2016 година.  

Законът влезе ефективно в сила през 2018 г., а Гаскон обяви, че в идните седмици ще представи 9,362 такива дела на съдия, за да бъдат присъдите легално отменени. В 5,594 от тези случаи досиетата на хората ще бъдат изчистени и премахнати от полицейските архиви.

Според прокурора, това ще облекчи много хора, които в момента са задължени да попълват подобна информация във формулярите за работа или наем.

Междувременно въпросът за легализацията на марихуаната в САЩ отново излиза на дневен ред. Сенатор Камала Харис, която се кандидатира наскоро за президент за изборите през 2020 г., обяви, че ще подкрепи пълната реабилитация на канабиса, ако спечели кампанията.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.