Спортна страст

1
144
Добави коментар
svetla58
svetla58

Новите модни призьори залагат на спортния стил

Спортът е здраве – това е толкова утвърдена и доказана формула на правилния живот, че няма нещо, което би могло да я обори. Фитнес манията, йогата, пилатесът, джогингът или каквото на вас самите ви допада, е извор на здравословен и пълноценен живот.

Аеробиката е изключително обичана по целия свят като един здравословен начин за постигане на идеалното тегло, подобрява имунитета, силата, мощността, гъвкавостта и координираността на мускулите. Практикува се като една от най-силните антистрес терапии. И освен всичко това повишава самочувствието и ускорява метаболизма.

Силов рекорд – Фитнес

Според някои фитнесът е изкуство и начин на живот. Искате да стопите някое и друго килце, да се раздвижите и тонизирате, да стегнете тялото си или да придобиете релеф – всичко това е възможно с една добра фитнес програма и точната екипировка. Важното е да сте постоянни!

Артистично съчетание – Йога

Искате да изглеждате като Синди Крауфорд? Тогава се захванете с йога! Топмоделът е известна това, че поддържа фигурата си с йога практики. А те помагат не само да ваем тяло, а извайват и душата ни, емоциите, търпението и… ни карат да изглеждаме по-млади.

Агресивен характер – Тае-бо

Тае-бо е фитнес система, комбинация от бойни изкуства и аеробика на фона на ритмична и мотивираща музика. Тренировките са отличен начин за горене на калории, оформяне мускулатурата на тялото, придобиване на сила, издръжливост и по-здрав дух. Концентрация, сила, контрол, енергия, грация, дисциплина са само част от думите, които описват тае-бо като спорт.

Естетична композиция – Пилатес

Пилатесът е идеален избор за поддържане на форма. Този метод е един от ключовете към перфектна визия, тъй като развива гъвкавостта на тялото, повишава мускулния тонус, контролира стреса, поддържа доброто настроение и радостта от живота. Упражненията се изпълняват бавно и със специално внимание върху дишането и концентрацията на мисълта.

Първа база – Релаксация

Релаксацията е дейност, която ни помага да достигнем до състояние на пълен покой, концентрация, насочване на съзнанието навътре и достигане до едно по-високо ниво на себеосъзнатост, отключване и освобождаване на дълбоко напрежение.

Спорт на открито

Няма нищо по-хубаво от това да спортувате на открито по всяко време. Единственото условие е упражненията да се правят на приятно и спокойно място. Слънцето и упражненията в открити пространства имат положително въздействие върху психическото и здравословно състояние.

Победоносна позиция – Щастливи и красиви

Не е нужно да ви го казваме, но всякакви емоционални дисбаланси и депресии са забранени, защото водят до стрес, а той от своя страна – до качване на килограми. Безспорна истина е, че когато сме щастливи, изглеждаме красиви. Затова трябва да харесваме тялото си и само да го извайваме.

Спортна страст!!!

 

Редактор: Марина Делева