Сари не е решил кога ще амнистира Кепа

1
137
Добави коментар
sapa84
sapa84

Маурицио Сари обяви, че все още не е взел решение дали Кепа Арисабалага ще бъде върнат в титулярния състав за мача срещу Тотнъм през уикенда.

Както е известно, младият страж сътвори страхотен скандал във финала за Карабао Къп, когато в края на продълженията мениджърът на Челси пожела да го замени с Уили Кабайеро, но Кепа отказа да напусне терена. След мача Сари определи ситуацията като “недоразумение“, но въпреки това клубът наказа вратаря с финансова глоба и бе оставен на резервната скамейка при победата в сряда с 2:0 срещу Тотнъм.

Италианският наставник все още не е решил кой от двамата вратари ще започне в неделното гостуване на “Крейвън Котидж“, но, ако не участва в мача срещу Фулъм, Кепа все пак може да очаква своето завръщане най-късно в четвъртък, когато Челси има двубой от Лига Европа срещу Динамо Киев.

“Както казах на пресконференцията след мача с Тотнъм, случаят с Кепа е затворена страница“, заяви Сари пред журналисти.
“Кепа е нашият първи вратар, но ние сме доволни от начина, по който Уили игра в един много труден мач. Кепа ще бъде на игрището в един от следващите два мача. Все още не съм решил, искам да видя последните две тренировки, като същото важи за всеки един играч.“
“В неделя играхме 120 минути и в сряда играхме 95 минути. Всеки играч е изтичал средно по 15 км в неделя и по 12 км в сряда, така че трябва да имаме предвид и това.“

Челси ще се изправи срещу отбора на Фулъм, който е снабден с изцяло ново треньорско ръководство. Бившият полузащитник на “Сините“ Скот Паркър беше поставен временно на кормилото на “Котиджърс“ след уволнението на сънародника на Сари Клаудио Раниери.

Сари обаче не смята, че Раниери ще бъде за дълго извън играта.

“Наистина съжалявам за Раниери, но аз познавам неговия характер, така че знам, че ще го видим много скоро в друг клуб. Той е много силен и смятам, че до няколко дни ще бъде способен да мисли за бъдещата си работа.“
“Обикновено след смяна на треньора в отбора има някаква реакция, така че трябва да очакваме реакцията на Фулъм. Много трудно е да се подготвим за такъв мач, защото не знаем новата система, новите идеи. Мисля, че това ще е много труден мач“.

Сари не е решил кога ще амнистира Кепа

5 (100%) 9 гласа